Gezond bananenbrood, een eenvoudig bakrecept

bananenbrood gezond

Is bananenbrood gezond? De meningen zijn om verschillende redenen nogal verdeeld hierover. Het helpt al als je geen extra suiker toevoegt. Gedroogd fruit kan voor een lekkere zoetje zorgen maar ook hierover zijn de meningen verveeld over hoe gezond dit is. Dan is er nog een keuze in het meel wat je gebruikt.. je voelt het al aankomen, ook hierin verschillen visies.

Ik maak bananenbrood omdat we het lekker vinden, omdat ik met mijn bruine bananen iets lekkers kan maken en ik geloof in afwisseling van spijs. Het gezonde zit in geen voedselverspilling, geen toegevoegde chemische suikers, en een voedzaam meel van amandelen als afwisseling. Dit recept is voor een kleiner broodje dan mijn andere recepten. Bij tips kan je doorklikken naar andere bananenbrood recepten die grotere hoeveelheden gebruiken. Maar soms heb je nou eenmaal maar 2 bananen en trek in een andere smaakcombinatie.

Recept Gezond Bananenbrood

  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 75 gram amandelmeel
  • 3 dadels
  • 3 gedroogde abrikozen
  • Handje geroosterde pinda’s
  • Klein theelepeltje bakpoeder
  • Snufje zout

Ik snij de abrikozen in smalle reepjes en een klein half banaantje in plakjes. Vervolgens prak ik de rest van de banaan in een kom. Ik voeg het ei toe, zout, amandelmeel en bakpoeder. De dadels prak ik ook mee als ze zacht genoeg zijn en anders mogen deze in kleine stukjes gesneden worden en toegevoegd worden aan het beslag. De abrikoos reepjes en handje pinda’s als laatste erbij en mix je beslag goed.

Ik heb 2 kleine bakblikjes kunnen vullen. Zorg dat wat je vult dit voor 2/3 gevuld kan worden. Je kan ook cupcake vormpjes vullen.

In een voorverwarmde oven van 180 graden afbakken voor ongeveer 35 a 40 minuten. Hier is het Bananenbrood Gezond meestal klaar als je de banaan goed gaat ruiken en bovenkant bruinig kleurt. Laat afkoelen en genieten maar.

Eet smakelijk!

bananenbrood gezond

Tips

  1. Het is een wat natter Bananenbrood gezond geworden door de amandelmeel. Verwacht geen cake-achtig iets bij dit recept. Ga daarvoor naar dit recept.
  2. Elke oven is anders dus blijf alert als je het de eerste keer gaat maken.
  3. Deze broodvormen* in verschillende maten zijn ideaal voor grote en kleinere bananenbroden.
  4. Of ga voor een siliconen broodbakvorm*.
  5. Het servies is de organic lijn* van de Xenos.
  6. Amandelmeel bestel je onder andere hier*.
  7. Dit is mijn recept voor een groter bananenbrood en dit is een recept voor een kruidig bananenbrood.
  8. Pinda’s en abrikozen zijn optioneel. Net zoals de dadels. Maar het smaakt wel echt heerlijk bij elkaar.
  9. Ik kan niet zonder een fijne keukenweegschaal*
  10. Siliconen bakmat* en cupcake vormpjes*. Dit is duurzaam en kan je keer op keer gebruiken. Nooit het probleem van bakpapier wat op is. Bij temperaturen van 220 of lager is het prima in gebruik.
  11. Ook handig een glazen mengkom*. En kwastje*
herfst bananenbrood

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.