Jam Koekjes, een simpel en lekker bak recept

Jam Koekjes

Jam Koekjes, die combinatie gaat zo goed samen. Ik heb voor dit recept mijn basisrecept voor koekjes gebruikt. Ik had een deel ingevroren van het deeg. Als jam heb ik deels verse frambozen gebruikt die ik plet met wat jam erbij. Je kan hiervoor dus gewoon jam uit een potje gebruiken, vers fruit of zelf een jam maken. Bij tips zal ik wat linkjes delen.

Dit was het lastigste food om te fotograferen trouwens, want het lijkt gewoon op pizza. Ongeacht wat ik ook deed. Wel een leuk idee als traktatie misschien. Maar voor nu is het gewoon een onwijs lekker en simpel jam koekjes geworden.

Recept Jam Koekjes

Basisrecept voor koekjes

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 400 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • Optioneel maar aangeraden: citroenschilrasp

Jam

  • Verse frambozen
  • Aardbeien jam

Bereid het koekjesdeeg zoals in mijn eerdere basisrecept staat.

Bekleed een bakblik met bakpapier of mat. Hierop mag het deeg. Gebruik 2/3 van het deeg en bewaar 1/3 om te verkruimelen.

Of,

Rol het deeg uit en snij een mooie rechthoek uit. Wat je wegsnijdt gebruik je om te verkruimelen.

Vervolgens prak je wat frambozen fijn en meng je wat jam erdoor. Dit mengsel mag op de koekjes bodem en hierover verkruimel je het restant deeg. De oven op 180 graden en bak af in ongeveer 25 minuten. Totdat het mooi goudbruin is.

Laat vervolgens iets afkoelen en snij dan alvast aan. En dan is het weer een kwestie van geduld en laat hard worden. Of snoep gewoon als het deeg nog wat zachter is. Jouw Jam Koekjes.

Eet smakelijk!

Jam Koekjes

Tips

  1. Het deeg van het basisrecept voor koekjes is echt ideaal voor van alles. Het is stevig en loopt niet uit. De citroen geeft het wel een lekkere extra smaaksensatie. Ik had er ook stukjes pistache nootjes in gedaan.
  2. Het deeg kan prima ingevroren worden.
  3. Je kan elke jam wel gebruiken. De combi van verse zure frambozen en zoete jam is heerlijk met het koekjesdeeg.
  4. Eigen jam maken is een piece of uhm cookie!
  5. Geen jam? Je kan ook dadelpasta, honing en vast nog meer als topping opsmeren. Uittesten maar.
  6. Een duurzame keuze is een Siliconen bakmat*, dit kan je keer op keer gebruiken.
  7. Stop je mooie koekjes in een goede vershoudpot* zodat ze lekker blijven en je ze kan showen. Of wil je dit juist niet dan kan je ook voor een niet doorzichtige variant gaan.
  8. Ik ben helemaal verliefd op deze koekvormpjes*. Ik wil ze allemaal wel sparen. ook de vormen om een koekhuisje te maken zijn zo tof!
  9. Ik kan niet zonder een fijne keukenweegschaal*

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.