Citroen Pasta, een eenvoudig en gezond recept

lemon fresh pasta

Een goede pasta saus is simpel en heeft niet veel ingrediënten. In de pastasauzen met room vervang ik de room door ricotta. Ricotta is een mooi product en eigenlijk is het een “afvalproduct”. Het wordt gemaakt van wei en wei is een product dat overblijft bij het maken van kaas. De Italianen hebben het opnieuw verwarmd en zo is ricotta ontstaan. Het bevat weinig vet en zout. En heeft een heerlijke licht romige smaak. Ideaal voor deze Citroen Pasta.

Recept Citroen Pasta

  • Ricotta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • Verse peterselie
  • Gerookte kip
  • Rucola
  • Parmezaan of grana pedano
  • Pijnboompitten
  • Pasta
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Begin met de ui, knoflook, gerookte kip en peterselie te snijden. In een pan mag een scheutje olijfolie en start met eerst de ui glazig bakken. De knoflook en blokjes gerookte kip kunnen er vervolgens ook bij. Even doorroeren en dan mag de ricotta erin. Ik heb het sap van een halve citroen erbij gedaan en een scheutje water. De schil van de citroen heb ik erin geraspt. Peterselie, snufje zout en peper erbij en klaar.

Goed proeven! Te zuur? Meer water erbij. Nog niet zuur genoeg? Dan heb je nog het sap van de andere citroen helft die je erbij kan doen. Saus hoeft niet te koken en het vuur kan uit. Zet het pannetje met Citroen Pasta saus even opzij.

Pasta koken volgens verpakking en ondertussen de pijnboompitjes roosteren. Dan de kaas raspen en de rucola in kleine stukjes scheuren.

Rucola op een bord, pasta erop en daarboven de saus, pijnboompitten en geraspte kaas!

Buon appetito!

Tips Citroen Pasta

  1. Let op met de schil van de citroen raspen. Alleen het geel raspen, het witte is wat bitter. Ook een biologische citroen gebruiken als je de schil gebruikt. En anders de citroen goed boenen voordat je gaat raspen.
  2. De Citroen Pasta saus is basis. In plaats van gerookte kip kan je ook ham, zalm, spekjes of geen vlees/vis gebruiken.
  3. Eigenlijk horen hier Spaanse pepers in, maar dit geef ik nog niet zo aan mijn kleine meid. Op mijn bord doe ik wat gedroogde chili vlokken erop. Voeg vooral wel toe als je het pittig wilt.
  4. Ik strooi vaak een beetje edelgist vlokken over de pasta. Dit zit vol met vitamine B.
  5. Lekker met vers brood, toastjes of deze heerlijkheden.
  6. Ik haal mijn gerookte kip bij mijn bio slager. Deze roken ze zelf en het is vrij zout. In mijn saus heb ik dan ook weinig zout toegevoegd.
  7. Andere nootjes zijn ook lekker.
  8. Toffe borden koop je betaalbaar bij de Xenos
  9. Je kan de pasta door de saus scheppen. Deze saus vind ik lauw het lekkerst. Te warm en de smaken komen niet mooi naar voren.
citroen pers

Handige linkjes

De linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.