Pittige Tomatensaus, een snel simpel en gezond recept

pittige tomaten saus

Dit is een snel en simpel recept. Bij mijn Pulled Beef van laatst wilde ik een echte Pittige Tomatensaus. Deze saus is heerlijk vol van smaak, tomatig en pittig. Past perfect als dip maar ook als (basis)saus bij gerechten.

Recept Pittige tomatensaus

  • 6 cherry tomaatjes
  • Teentje knoflook of eetlepel gedroogde knoflook
  • Spaanse peper
  • Pakje gezeefde tomaten
  • Peper en zout
  • Eventueel nog chili vlokken
  • Water
  • Vers citroensap

De cherry tomaten, Spaanse peper, sap van een halve citroen en knoflook pureer ik fijn. Hierbij doe ik de gezeefde tomaten. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. Ik heb een hele Spaanse peper toegevoegd en nog was de Pittige Tomatensaus niet heet genoeg. Ik heb hier nog wat chili vlokken aan toegevoegd. Je kan deze Pittige tomatensaus zo onverwarmd al gebruiken maar je kan het ook verwarmen. De smaken zullen dan iets minder scherp zijn maar meer ontwikkelen.

Klein beetje water erbij want gezeefde tomaten kunnen nogal indikken.

Smakelijk dippen of smeren!

Tips

  1. Verse knoflook is sterker en gedroogde knoflook is wat milder. Het is maar net waar je trek in hebt.
  2. Gedroogde knoflook bestel ik via Pit & Pit. Ideaal om in huis te hebben.
  3. Vers Citroensap zorg voor een lekker zuurtje in deze Pittige Tomatensaus.
  4. Ook lekker met koriander en peterselie er door heen. Liefst vers maar gedroogd kan ook.
  5. In plaats van Spaanse peper kan je ook alleen chili vlokken gebruiken of iets anders pittig. Denk aan tabasco, sambal etc.
  6. Toch behoefte aan beetje zoete smaak… Klein beetje ketchup erin of honing.
  7. Lekker op een tortilla met Pulled Beef, Knisper Salade en Guacamole.
  8. Pittige Ketchup is een snel recept voor een pittige tomatensaus.
  9. Ik ben groot fan van de Greenpan. Een gezonde pan wat niet aanbakt. De hapjespan gebruik ik tegenwoordig voor heel veel van dit soort recepten.
Pulled Beef
Pulled Beef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.