Rijstepap, een eenvoudig en lekker recept met 5 ingrediënten

roze rijstepap

Een ouderwets gevoel krijg ik bij rijstepap. Dikke brij met klonten… Maar tegenwoordig kant en klaar te krijgen en lekker fris. Dit moet toch ook zelf te maken zijn? Jazeker! Het is nog makkelijk en lekker ook. Je kan dit geven als ontbijt, lunch, toetje of wanneer jij wilt. Zowel voor volwassene als kinderen een goede maaltijd. Lekker voor de afwisseling als ontbijt! En deze variant heeft ook nog eens een mooi kleurtje: Roze Aardbeien Rijstepap.

Recept Rijstepap

  • 250 ml melk
  • 50 gram dessert rijst
  • 5 aardbeien (diepvries)
  • Snufje vanillepoeder
  • Klein snufje zout 

Je hebt biologische dessert rijst en die van een bekend gangbaar rijstmerk. Bereiden zoals op het pak staat. Ik heb de hoeveelheden verminderd. Melk en rijst in een pan laten koken voor ongeveer 10 / 12 minuten. Laatste 3 minuten mogen de aardbeien en een snufje vanille erbij. Goed blijven roeren want het koekt snel vast aan de bodem. Voor het evenwicht in smaak is een klein snufje zout lekker. Klaar is je home made Roze Rijstepap.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Ik heb lactose vrije melk gebruikt. Ik vind deze lekker als ik voor koemelk ga. Anders is een ander melksoort ook prima te gebruiken. Ook plantaardig.
  2. Voor vanille gebruik ik bio vanillepoeder maar je kan ook een beetje vanille suiker, merg uit een vanille stokje of vanille essence gebruiken
  3. Maak kleine porties. Het vult heel erg en het is vers lekkerder dan opnieuw opwarmen.
  4. Ik heb altijd wat diepvries fruit in huis. Het liefste eet ik fruit van het seizoen. Maar soms kan een aardbei erg lekker zijn zoals in dit recept. Dan gebruik ik graag diepvries fruit.
  5. Het is ook met normale rijst te maken. De kooktijd en smaak zal wel wat anders zijn dan 
  6. Een ander lekker ontbijt idee is de Easy Trifle
  7. Of wat dacht je van deze Havermoutpap Variaties.

Handige linkjes

De linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.