Spinazie Munt Couscous, een eenvoudig en smaakvol recept

spinazie munt couscous

Ik ben gek op couscous. Het is lekker, makkelijk en gezond. Ik heb een biologische variant die heel makkelijk te bereiden is. Alleen gekookt water erbij, even laten wellen en klaar. Als je zelf andere couscous hebt met een andere bereiding hou deze dan aan. De combinatie van Feta, spinazie en munt is heerlijk. Zo is deze Spinazie Munt Couscous ontstaan. Dit recept is snel klaar. Het bevat ingrediënten die ik vaak wel in huis heb. Noten en gedroogd fruit is altijd handig om op voorraad te hebben.

Ik ben opgegroeid met het verhaal dat spinazie niet twee keer verwarmd mag worden. Tegenwoordig is dit weer anders geloof ik. Maar als ik met spinazie kook maak ik dat maar 1 keer warm. Als je wat overhebt van dit gerecht dan is het goed als salade voor de volgende dag. Lekker voor de lunch of mee naar je werk.

Recept Spinazie Munt Couscous

  • 250 gram couscous
  • 375 ml water
  • Lente ui (ik had een grote, 2 of 3 kleintjes kan ook)
  • Gedroogd fruit (naar keus)
  • Sesamzaad ongeveer 100 gram
  • Diepvries bladspinazie (2/3 uit een pak)
  • 2 teentjes knoflook
  • Feta
  • Muntblaadjes (10 stuks)

Couscous mag in een kom gedaan worden, voeg gedroogd fruit in blokjes toe en dan 375 ml gekookt water erbij. Bord of deksel erop zodat het kan wellen. Ondertussen kan je de sesamzaadjes roosteren in een pannetje, de lente ui fijn snijden, feta in kleine blokjes, munt blaadjes scheuren en de knoflook in kleine stukjes.

Na ongeveer 10 minuten is het vocht opgenomen en kan je de couscous doorroeren. Ik doe de lente ui erbij en laat dit even afgedekt mee wellen.

In een pannetje schud ik 2/3 uit een pak diepvries bladspinazie en laat dit langzaam ontdooien. Bij mij hoefde geen extra water erbij. Als het ontdooit is doe ik de stukjes knoflook erbij en verwarm ik het zoals op de verpakking aangegeven staat.

Nu gaan we alles goed mengen. De bladspinazie/knoflook mix van het vuur en goed door de couscous roeren. Sesamzaadjes en muntblaadjes erbij. Als laatste de feta blokjes. Ik heb de hele verpakking gebruikt. Beetje peper en zout en klaar. Goed roeren en proeven. Dit is een recept die je geheel naar eigen smaak kan maken. Het fruit maakt het zoet, de feta zout, munt lekker fris. Je Spinazie Munt Couscous is klaar!

Smakelijk eten!

Tips

  1. Ik had als gedroogd fruit nog aardbei, papaya met citroen en meloen staan. Maar met al het gedroogde fruit is dit lekker
  2. Sesam is wel een smaak die hier goed bij past. Maar ook andere nootjes gaan prima in dit gerecht.
  3. Munt scheur ik het liefst of snij ik lichtjes grof. Zo blijft de smaak het lekkerst.
  4. Een pittige smaak doet het ook goed bij dit recept. Je kan bij de bladspinazie een fijngesneden Spaans pepertje doen of op het einde chilipeper erover malen.
  5. Lekker met brood, toast, pita of naan brood.
  6. Je kan ook gedroogde munt gebruiken.

Handige linkjes

De linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

2 reacties op “Spinazie Munt Couscous, een eenvoudig en smaakvol recept”
    • Dankjewel. Het is ook erg lekker vind ik zelf. En hier thuis wordt het door iedereen graag gegeten. Mochten de smaken je aanspreken zeker het proberen waard Alexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.