Zoete Naan, een verrassende twist

zoete naan

Ik ben gek op naan; Indiaas platbrood. De verse varianten smaken heel anders dan die kant en klare uit de supermarkt. Maar ook die koop ik regelmatig. Tegelijk heb ik de laatste tijd heel erg de behoefte aan kwark broodjes; heerlijk vind ik die. Wat beide broodjes met elkaar te maken hebben? De recepten lijken heel erg op elkaar en daar is dus de Zoete Naan geboren! Ik wil dan ook graag deze variant met jullie delen. Een simpel recept en je kan het zo verantwoord maken als dat je zelf wilt. Ik heb wat vanille suiker gebruikt maar dit kan je uiteraard vervangen. Ook heb ik gekozen voor gevriesdroogd fruit wat van nature zoet is. Bij tips zet ik variatie mogelijkheden, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Het recept is voor ongeveer 12 broodjes.

Recept

  • 250 Griekse yoghurt
  • 250 zelfrijzend bloem
  • Zakje vanille suiker / 8 gram
  • 2 eieren
  • Eetlepel olijfolie
  • Handje bosbessen
  • Handje gevriesdroogd aardbeien
  • Snufje zout

Yoghurt mag in een kom en voeg hier de eieren, suiker, zout, bosbessen en aardbeien toe. De gevriesdroogde aardbeien heb ik in mijn hand wat verkruimelt en de bosbessen doormidden gesneden. Als laatste voeg ik de bloem toe en roer alles goed door. Het deeg is heel plakkerig.

Verwarm een oven voor op 180 graden. Maak op een met bakpapier bedekte bakplaat 12 hoopjes deeg. Ik heb hiervoor 2 lepels gebruikt. Bak mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten

Klaar is je zoete naan! Lekker met wat boter als ontbijt of als snackje.

Eet smakelijk

zoete naan

Tips

  1. Het deeg plakt heel erg, het kneden met mijn handen was niet te doen. Roeren met een lepel werkte prima.
  2. Je kan toevoegen wat je wilt uiteraard. Gedroogd fruit, vers fruit, dadels, kruiden; de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar overdrijf niet. Een ruim handje js voldoende.
  3. In plaats van vanille suiker kan je ook honing, zoetstof of iets anders van je keuze nemen
  4. Ik heb ze luchtdicht verpakt en nog tot 4 dagen erna gegeten. Eventueel even oppiepen in de oven.
  5. Het zijn stevige, lichtzoete broodjes.
  6. In plaats van olijfolie kan je de olie van jouw keuze proberen.
  7. Recept hele simpele en normale naan brood
  8. Mijn geliefde Siliconen bakmat heeft prima z’n werk gedaan in dit recept. Blijft erg handig en duurzaam.
zoete naan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.