Aardappel Puree Salade, een snel en vegetarische basis

aardappelpuree salade

Ik ben gek op aardappel salades. Mijn eerdere recept is al vaak gemaakt en daar krijg ik veel positieve reacties op. Nu wil ik een salade maken van geprakte aardappels; Aardappel Puree Salade. Ideaal voor op brood, bij een gerecht of als onderdeel van hapjes. Ik heb het heel jaren 60 opgemaakt. Veel koks ontwijken alles uit die periode omdat het een stoffig imago heeft. Ik vind het prachtig om een home made salade zo kleurig op te maken. Lekker met gekookt ei, augurk en tomaat er boven op. Dat ziet er toch prachtig uit.

Bij elke schep heb je salade met verse ingrediënten. En als je dan toch bezig bent kan je op elk ingrediënten wat bovenop ligt nog een een klein toefje verse mayonaise doen. Of Griekse Yoghurt als je geen mayonaise gebruikt. Ik heb de basis omschreven van mijn Aardappel puree salade en wat ik er nog extra heb ingedaan. Hiermee kan je natuurlijk variëren. Ik heb het nu vegetarisch gemaakt maar wil je vlees erin dan kan dit natuurlijk ook.

Recept Aardappel Puree Salade

Basis

  • 400 gram gekookte aardappelen
  • 3 a 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt of kwark
  • 1 kleine eetlepel mosterd
  • Gedroogde knoflook
  • Kruidenboter kruiden (of andere gedroogde groene kruiden)
  • Peper en zout naar smaak

Extra

  • 1 kleine ui
  • 8 cherry tomaatjes
  • Gekookte boontjes, 2 handjes ongeveer
  • 3 gekookte eieren
  • 5 zoet zure augurken (ik had van de lange partjes)
  • Verse peterselie naar smaak

Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Ik heb diepvries boontjes gebruikt en die meegekookt. Afgieten en de aardappels in een bak, de boontjes bewaar je nog even. Bij de aardappels doe je de mosterd, mayonaise en Griekse yoghurt. Goed prakken tot een mooi geheel. Peper, zout, groene kruiden en gedroogde knoflook erbij. Mixen en proeven. Voeg toe waar je behoefte aan hebt qua smaak.

Als het op smaak is mogen de andere ingrediënten er door heen. Ik heb het uitje gesnipperd en de tomaten in kleine stukjes gesneden. Wat fijngesneden peterselie erdoor en de boontjes heb ik zo erbij gedaan. Die breken toch nog wat door het roeren. Als het mooi gemixt is dan mag het opmaken starten! Gekookte eieren in 4en snijden, tomaat ook en de augurk in 3 stukken. Leg bovenop de salade zoals je zelf mooi vindt. Nog wat peper en verse peterselie erover en klaar! Laat een stukje leeg zodat je de salade ziet of vul het helemaal met lekkers. It’s up to you.

Lekker genieten van je Aardappel Puree Salade!

aardappel puree salade

Tips

  1. Maak de aardappel puree salade op zoals je zelf mooi vindt, wat getoast brood erbij of crackers en klaar is je maaltijd.
  2. Liever geen mayonaise? Gebruik dan alleen Griekse yoghurt of kwark.
  3. Geen Griekse yoghurt? Gebruik dan alleen mayonaise of kwark erbij.
  4. Andere lekkere ingrediënten om te gebruiken: olijven, kikkererwten, ham, spekjes, salami, linzen, kaas, feta, lente ui, broccoli, appel, etc.
  5. Heb je wat stamppot over? Daar kan je ook prima een salade van maken! Maak je leven makkelijker en koop een goede stamppot stamper, ideaal voor dit recept ook.
  6. Maak eerst je basis en proef goed of het naar je smaak is.
  7. Groene kruiden wat je kan gebruiken: gedroogde peterselie, gedroogde basilicum, gedroogde koriander, kruidenboter kruiden mix, pesto kruiden, Italiaanse kruiden, aroma, biologische aroma, ei kruiden. Wil je wat pit in je Aardappel Puree Salade? Doe er dan chili vlokken door heen.
  8. Deze Snelle Aardappel Salade is ook echt een aanrader.
aardappel puree salade

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.