Bio by Selena

abby gwen selena good mood mama

Ik deel graag mijn lifestyle voor een Good Mood en Happy Vibes. Wees welkom op mijn site voor recepten, blogs, passies en meer. Volg mijn Facebook en Instagram om de gehele Good Mood mama vibe te krijgen.

Welkom bij Good Mood Mama

Ik ben een mama die het logisch vind om te weten wat ik eet en wat mijn kleine meid binnenkrijgt. Als jaren 80 baby groot geworden met kant en klare chemische maaltijden, want wat waren die hip toen. Mensen keken niet verder en wisten niet beter. De smaak was prima, we groeiden goed dus waarom zou je dat aanpassen?

Inmiddels is de groene revolutie in volle gang. Als “groentje” ga ik hierin mee. Weten wat je eet en bewust voor bepaalde dingen kiezen.
Als mama van een februari baby uit 2014 en een februari baby uit 2019 ben ik bewust gaan kijken naar wat ik maak voor mijn kleine meiden. Simpel, lekker, grotendeels biologisch en betaalbaar zijn dingen die spreken voor mijn recepten. Terug naar de basis van voeding. Ingrediënten proeven en gebruiken voor hun smaak en eigenschappen. Inspireren en laten inspireren. Niet alles lukt maar als het lukt deel ik het graag op mijn website. En als het niet lukt zie je dit weer terug op mijn Insta stories.

Ik gebruik producten uit alle voedsel groepen. Ik ben niet vegetarisch of vegan. Wel eet ik steeds minder vlees en gebruik ik nu liever plantaardige boter en melk. Als ik vlees eet dan is dit grotendeels biologisch vlees en leer ik mijn kinderen de pure smaak hiervan en waar het vandaan komt.
Naar suiker toe ben ik wel wat kritischer. Ik zoet graag met fruit en dadels. Maar in sommige gerechten is gewoon echte suiker nodig en dat is ook prima. Ik heb nog liever suiker dan synthetische zoetstoffen. De smaak hiervan staat me gewoon tegen en ik proef dit heel sterk.

Good Mood Mama en Kids

Ook op mijn werk ben ik regelmatig met kinderen aan het koken en bakken. Ik ben een pedagogisch professional met de meeste werkervaring op een BSO. Maar ook als babyjuf en op de peuter en kleutergroepen heb ik werkervaring. De leeftijd van deze kritische doelgroep op de BSO is 4 tot en met 12 jaar. Een leuke uitdaging om elke keer weer iets te bedenken. Soms gewoon spontaan en soms in de vorm van een workshop.

Ik heb thuis geluk met een makkelijke eter. Al is ze de afgelopen tijd ook echt door de bekende fases gegaan; niet willen eten, uitspugen, nee vind ik niet lekker. Ik legde gewoon geen druk erop, elke keer moest ze wel proeven en als toetje mag ze altijd fruit of yoghurt/kwark. Zo blijft het eten leuk en wordt het geen strijdtoneel. Hou er rekening mee dat kinderen vaak iets 10 keer moeten proeven voordat ze het lusten. Wees niet meteen ontmoedigd als je kleintje iets niet lekker vind. Geef het over een tijdje weer. Zo leren ze wennen aan smaken. En begin met simpele gerechten zodat je niet uren in de keuken staat. Mijn tweede dochter is meer een uitdaging met betrekking tot eten, maar ik hanteer dezelfde handelingen. Geen strijdtoneel, wel proeven en een toetje in de vorm van kwark en fruit kan altijd.

Als je begint met bewuste keuzes maken in voeding volgen daar vaak bewuste keuzes uit voor andere dingen. Die zul je hier ook voorbij zien komen. Design, producten, kleding, verzorgingsproducten enz.
Af en toe een (bewuste) guilty pleasure moet ook kunnen.

Balans

Inmiddels ben ik alweer bijna 5 jaar verder en sta ik nog middenin de groene revolutie. Wel ben ik minder streng geworden dan toen ik begon. Heel bewust kies ik soms wel voor een zak chips of die ene chocolade reep. Ook mag mijn oudste dochter inmiddels best snoepen. Ik wil geen producten buitensluiten die gangbaar zijn, zo zou het alleen maar een averechtse werking op haar kunnen hebben. Maar bewust kies ik zeker voor mijn voeding en geniet ik er ook van. Ik hanteer de 70% – 30% balans. De 70% is goede voeding die ik zelf maak en kook en de rest is echt waar ik trek in heb zonder schuld. Dat werkt prima voor ons en zorgt voor minder druk.

Passies

Als Good Mood Mama heb ik vele passies. Ik geloof dat een Good Mood zorgt voor een algeheel happy gevoel. Als jij je hart volgt, doet waar je blij van wordt, dan volgt een goed gevoel. Het is zo belangrijk om een goede balans te vinden tussen lichaam en geest. Mijn website is dan ook voornamelijk een mooi verzamelwerk van recepten en uiteenlopende blogs met wat meer verdieping. Op mijn Instagram en Facebook zul je meerdere passies voorbij zien komen en diversiteit hierin. Zo krijg je nog meer het Good Mood Mama gevoel wat ik wil delen.

Eet en leef met liefde en plezier. Zie de behoeftes van je kindje maar ook van jezelf. En durf dan te vertrouwen op je (mama) gevoel.

Trek gekregen? Klik meteen door naar mijn gerechten.

Smakelijk eten

Mijn meest actuele kanaal is Good Mood Mama op Instagram. Daar heb ik in vastgezette hoogtepunten ook meerdere recepten gedeeld.

Wil je mij een berichtje sturen? Dat kan via Instagram of via deze link

8 reacties op “Bio by Selena”
  1. Goed bezig Slee!
    Je food is altijd heerlijk en eerlijk 😉 Maar dat wist ik al langer dan vandaag. Deze website is dan ook helemaal jouw ding. Have fun and keep posting -xxx-

    • Thanks Annabella. It’s all about good, happy feelings. Who cares what language the words are in ;). Lucky you i’m all about blending in English words.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.