I love chicken & waffles. Maar ik snap helemaal als kip en wafels niet jouw combinatie is. Dit recept ben ik gaan waarderen toen ik een jaar in Amerika woonde. Het zoete en zachte van de wafel, het knapperige van de kip en bacon. Met ook nog eens een lekker verbindend sausje. Zelfs de McDonald in Nederland heeft nu een speciale Chicken & Waffle burger. Voor een uitdaging voor Santa Maria en House of Foodies bedacht ik dit klassieke recept met een twist: Mexicaanse Chicken & Waffles. Misschien wel lekkerder dan het origineel..
Ingrediënten Mexicaanse Chicken & Waffles
- 4 Wafels (Of bak ze zelf)
- 450 gram kipfilet
- Zakje Santa Maria Crispy Chicken
- 1 Avocado (Eventueel schep kwark en citroensap)
- Pakje bacon
- Stroop
- Peper en zout
- Olijfolie
- Eventueel: panko
- Eventueel: verse koriander & (platte)peterselie
Handig
- Ik ben echt onwijs blij met mijn wafelijzer*. Dit is een 3 in 1 en het neemt niet veel plek in beslag. Daarbij zijn de platen bpa-vrij en mogen ze in de vaatwasser. Dus als je zelf wafels gaat maken is dit wel handig
- Fijne ovenschotels*
- Mes
Bereidingswijze Mexicaanse Chicken & Waffles
Mijn oven verwarm ik voor op 200 graden. De plakjes spek leg ik op een rooster met bakblik eronder. Op de bacon strooi ik wat bloem, peper en zout. Deze bak ik af totdat het knapperig is.
Ik maak mijn wafels zelf dus ik begin ondertussen met dat beslag te maken. Je kan ook gewoon wafels kopen natuurlijk. Dit recept is ongeveer voldoende voor 4 wafels. De kip snij ik in blokjes en doe deze vervolgens in een ovenschaal. Ik voeg wat olijfolie toe en het zakje Crispy Chicken en een extra schepje panko. Ik ga voor extra crispy. Dit mix ik en bak af in de oven zoals op de verpakking staat nadat de bacon klaar is.
Ondertussen maak ik een snelle smashed avocado. Ik prak een avocado met wat kwark, citroensap en citroenzest en peper en zout.
Maak je zelf je wafels dan kan je deze gaan afbakken.
Nu kan je gaan bouwen! Wafel, mashed avocado, crispy chicken, bacon stukjes en aftoppen met (maple)stroop en eventueel verse koriander of (platte) peterselie. Deze Mexicaanse Chicken & Waffles zijn zo lekker. Om je vingers bij af te likken! Vooral ook met je handen eten, het kan en mag.
Handige tips
- Recept eigengemaakte wafels, ik laat de kandijsuiker weg in dit recept met de Mexicaanse Chicken & Waffles
- Ook kaaswafels werken prima bij dit recept!
- Je kan je mashed avocado ook alleen met avocado maken natuurlijk. De kwark en citroen geven het wel een aangename smaakgelaagdheid
- De bloem op de bacon maakt het lekker knapperig
- Je kan een schepje extra panko toevoegen aan je kip, dit maakt het nog knapperiger
- Ik hou van maple syrup maar tegenwoordig is dit heel prijzig. Gewone Hollandsche stroop werkt ook prima qua smaak en is minder waterig dan de maple syrup.
- Nog een lekker Mexicaans recept: Mexicaanse tomatensoep
Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.