Gevulde eieren met asperges, een simpel snel lekker recept

gevulde eieren met asperges zalm ei asperge recept snel simpel seizoensgroente eenvoudig lekker bord hapjes

Het aspergeseizoen is weer geopend, en wat hou ik van deze periode. Al een paar jaar lang mag ik vers van het Limburgse land dit witte goud ontvangen. En elk jaar is het een feestje thuis. Het begin van de lente begint smaakvol. Dat maakt met de seizoenen mee-eten ook zo leuk. Wij kijken echt uit naar bepaalde smaken en producten. Elk jaar eten we het op onze favoriete traditionele wijze met een twist en elk jaar maak ik een nieuw recept. Dit keer liet ik me meevoeren door de complimenterende smaak van ei bij asperges. Andere smaken vulden zich aan in mijn hoofd en voilĂ : gevulde eieren met asperges is het recept voor dit jaar.

Recept gevulde eieren met asperges

 • 2 gekookte eieren
 • 1 grote asperge of 2 kleinere
 • Ricotta
 • (Truffel)mayonaise
 • Peper, zout, knoflook- en uienpoeder
 • Prei
 • Gerookte zalmblokjes
 • Verse peterselie

Dit recept voor gevulde eieren met asperges heb ik klein gehouden en op smaak. De precieze hoeveelheden zijn dus afhankelijk van jouw eigen smaak. Het recept is simpel maar let wel goed op dat je asperges afgekoeld zijn, anders wordt je eigeel waterig. Bij tips onderin geef ik weer opties maar voor nu deel ik mijn ideale recept. Wil je meer maken? Dat kan natuurlijk. Per 2 gekookte eieren is de verhouding ongeveer 1 asperge qua smaak.

Bereiding recept

Kook je eieren zo dat het eigeel hard is. Laat deze vervolgens goed schrikken zodat je ze makkelijk kan pellen. Halveer en doe het eigeel in een bak.

Zorg dat je 1 gekookte asperge hebt en laat deze uitlekken en afkoelen. Voeg die toe aan je eigeel. Ik knip wat verse peterselie erbij, voeg wat peper, zout, knoflook- en uienpoeder toe en mix dit kort glad. Dan schep ik er ricotta doorheen en wat truffelmayonaise. Ik doe meer ricotta dan truffelmayonaise. Ik denk dat ik ongeveer 2 of 3 eetlepels ricotta heb gebruikt en 1 eetlepel mayo. Dit roer ik met de lepel en proef of het naar mijn smaak is.

De halve eitjes vul ik met dit mengsel en top ik af met fijngesneden prei, peterselie en wat blokjes gerookte zalm. En klaar is je recept voor gevulde eieren met asperges. Deze smaken zijn zo lekker bij elkaar. Ik had teveel vulling en heb deze later nog gebruikt met wat stokboord en dipstokjes.

Eet smakelijk!

Tips gevulde eieren met asperges

 • Ik had mijn schillen en kontjes bewaard van de asperges van de dag ervoor die we hadden gegeten. En ik had dan 1 grote asperge apart gehouden voor dit recept. Dit heb ik samen gekookt en zo heb ik een lekkere asperge bouillon. Je kan uiteraard nog meer groente meekoken voor een groentebouillon. Dat zeef ik en bewaar ik, vries ik in, en zo heb ik een lekkere home made bouillon basis in huis.
 • Is je vulling te dik? Voeg dan wat toe van je kookwater/bouillon.
 • Laat echt goed je asperge afkoelen. Als eigeel te heet wordt gepureerd dan wordt het waterig. De smaak is dan nog steeds goed, maar het is wat lastig vullen.
 • Uiteraard kan je normale mayonaise gebruiken of een ander soort. Je kan het zelfs helemaal skippen. Ook de ricotta zou je weg kunnen laten. Ik hou van ricotta omdat dit wel romig is en dik, maar niet vet of zout is. Schep dit door je ei-aspergemengsel in plaats van pureren.
 • Gerookte zalm is perfect maar je kan ook ham, spekjes of oude kaas brokken gebruiken. Of voor vega gaan met vervangers of dit onderdeel weg laten.
 • Lekker ook met: citroenmayo, citroenzest, nootjes, dille en bieslook
 • De vulling is teveel om mijn eitjes te vullen dus ik heb het gebruik voor op brood, als dip en bij een borrelplankje. Heerlijk!
 • Snij je eiwit in blokjes en je hebt een heerlijke ei-aspergesalade.
aspergedip ei mayo recept snel simpel eenvoudig seizoen vega

Handige items

Ook lekker

Hoe kook je asperges?

Vanuit het Aspergecentrum en Kroon op het Werk heb ik dit jaar de aspergebox ontvangen. Daar zitten naast asperges ook complimenterende items bij. Dit jaar was dat een heerlijk wijntje van Wijnvoordeel.nl en de boter van Lurpak. Beide items passen inderdaad qua smaak goed bij de asperges. De boter heb ik opgewarmd met wat citroenzest en zout. En de wijn hebben we ijskoud erbij gedronken.

Het ontvangen van deze box verplicht verder tot niks. Het is alleen een inspiratie om tot lekkere recepten te komen zoals dit recept voor gevulde eieren met asperges.

Wist je dat je goede verse asperges kan herkennen aan het gepiep? Wrijf twee asperges langs elkaar en hoor het piepen. Ook moeten ze vochtig zijn en niet uitgedroogd. Schil de buitenkant met een dunschillers, haal het kontje eraf en kook in water met wat suiker (theelepeltje) en zout (theelepeltje) voor ongeveer 7 minuten. Je moet er met een vork in kunnen prikken. Ik ben een aspergebarbaar en snij ze doormidden zodat het in mijn pan past. Maar je hebt ook speciale aspergepannen*.

Bezoek het witte goud

Wist je dat je ook de aspergevelden in Limburg kan bezoeken? Je kan hier fietsen, wandelen, eten, drinken, slapen en feesten tussen de asperges. Er zijn verschillende uitstapjes gericht op dit mooie moment van het jaar. Wat mij betreft de moeite waard om eens te bezoeken als je van deze groente houdt. Want zo vers uit Limburg zijn deze asperges het lekkerste. En neem je er meteen een paar mee om bijvoorbeeld deze gevulde eieren met asperges te maken.

traditioneel asperge recept ei ham botersaus twist citroen krieltjes aardappeltjes

Dit recept is tot stand gekomen middels een bartersamenwerking. Deze asperges heb ik ontvangen in ruil voor een recept. Sommige linkjes in de blog kunnen affiliate zijn. Dat houdt in dat als jij hier op klikt en tot aankoop over gaat, ik een kleine commissie ontvang. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of koopervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.