Kip eten wij niet meer zo heel vaak omdat de prijs van biologische kip een stuk hoger ligt dan die van de supermarkt kip. Een prijs die logisch is in mijn ogen. Wij maken dan de keus om dit minder vaak te eten maar als we het eten is het ook feest. We genieten hier echt van. Deze Hindoestaanse Kip is snel gemaakt en vol van smaak. Lekker voor op brood of door een salade. Je kan het gebruiken bij rijst, couscous of aardappels met groente erbij.
Recept Hindoestaanse Kip
- 200 gram kipfilet
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Hindoestaanse Masala
- Scheut ketjap, 1/2 eetlepels ongeveer
- Eetlepel gedroogde knoflook
- Peper en zout
In een glazen kom olijfolie, masala, knoflook, ketjap, peper en zout en goed vermengen. Kipfilet in stukjes snijden en vervolgens in de marinade.
Hoe langer hoe lekkerder in de marinade. Minimaal 20/30 minuten. Daarna in een pan bakken en klaar is je Hindoestaanse Kip.
Enjoy!
Tips
- Wil je het pittig? Voeg wat chili vlokken toe of chilipoeder
- Als je grotere blokjes maakt dan kan je er ook saté van maken. Rijg dan de blokjes op een saté stokje en leg het dan in de marinade. Of rijg de blokjes na het marineren aan een stokje. Als je de stokjes in een bakje water legt voor het rijgen dan verbranden ze minder snel in de oven.
- Verse Knoflook kan je ook gebruiken.
- Eventueel nog extra koriander of peterselie erbij. (gedroogd of vers)
- Onderdeel van Good Mood Mama Herfsttafel
- De tweede dag heb ik de kip met wat couscous opgebakken. Dit was een heerlijke combinatie. En de basis voor ons voor een volgende keer omdat de couscous de heerlijke smaken van de marinade ook in zich op neemt.
- Ik ben groot fan van de Greenpan. Een gezonde pan wat niet aanbakt. De hapjespan gebruik ik tegenwoordig voor heel veel van dit soort recepten.
Good Mood Mama Herfsttafel
- Hindoestaanse Kip
- Postelein Herfstsalade
- Pompoen Pancakes
Linkjes Hindoestaanse kip
Hindoestaanse masala is echt onmisbaar in mijn keuken. Ik gebruik het dan ook in veel gerechten Voor mij is er maar 1 echte en dat is deze.