Deze Mexicaanse Salade is heerlijk fris, snel en simpel om te maken. Heerlijk knisperig door de ingrediƫnten. Lekker om zo te eten maar ook bij een gerecht. Ik heb het op mijn tortilla met Pulled Beef gedaan. Ideale combinatie. Al weken ligt er een rode kool in huis. Ik wist niet dat je deze rauw kon verwerken in een salade. Heel lekker en knapperig is dit. Het recept is voldoende voor een grote bak vol knisperige Mexicaanse Salade.
Recept Mexicaanse salade
- Halve rode kool
- Halve ijsbergsla
- Potje mais
- Potje kidney bonen
- Rode paprika
- Olie (sesam of olijf)
- Citroen
- Honing
- Koriander en/ of peterselie (gedroogd of vers)
- Peper en zout
De mais en bonen doe ik in een vergiet, spoel ik af met water en laat ik even uitlekken. Snij de paprika in blokjes.
Van de rode kool en ijsbergsla verwijder ik de buitenste bladeren. Daarna snij ik het in dunne repen.
In een bak doe ik de sap van een citroen, 4 eetlepels olie, 1 eetlepel honing, wat koriander, peper en zout. Goed roeren. Hierin mag de mais, bonen en paprika. Mixen, en dan de fijngesneden kool en sla erbij.
Nu is het weer tijd om je Mexicaanse Salade te proeven. De dressing is subtiel aanwezig. Vooral de producten zelf proef je goed. Voeg toe waaraan jij nog behoefte hebt.
Geniet van je Mexicaanse Salade!
Tips Mexicaanse salade
- Ik heb het liefste verse koriander maar had dit niet in huis.
- De kool en ijsbergsla blijft de volgende dag ook nog knapperig. Maar langer dan 2 dagen bewaren is niet lekker.
- Andere bonen kan je ook gebruiken. Ik spoel ze af omdat ze vaak met suiker en zout in een potje zitten. Mijn voorkeur heeft een glazen pot maar een blik kan ook.
- Rode paprika zorgt voor een mooie kleur in de salade.
- Ik heb sesamolie gebruikt. Heerlijk van smaak. Je kan ook olijfolie gebruiken. Maar sesamolie is wel echt een aanrader.
- Gepofte aardappel met een snelle Mexicaanse bonenvulling is ook erg lekker
Lekker met
Handige linkjes
Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn