Pulled Beef, een lekker en simpel recept

pulled beef

Ik had trek in Mexicaans maar dan niet met kip, wat ik meestal maak. Ook niet met gehakt wat ik ook vaak maak. Nee ik had trek in iets anders. Tijdens het boodschappen doen, heeft dit gerecht vorm gekregen en bestaat uit 3 verschillende recepten. Deze kan je prima los van elkaar eten of samen. Pulled Beef is 1 van die gerechten. Pulled Pork is opeens erg bekend en gewild. Op elk foodfestival is dit wel te vinden. Ik heb Pulled Beef gemaakt. Heel lekker en simpel. Dit recept was voldoende voor 4 personen, zo’n 2 goed gevulde pannenkoekjes per persoon.

Recept pulled beef

  • 400 gram braadlapjes
  • 2 uien (medium)
  • 3 tenen knoflook
  • Stukje verse gember, ongeveer zo groot als een teen knoflook
  • Flesje bier (ik had Leffe special)
  • Sap van een verse halve citroen
  • 2 eetlepels ras el hanout kruiden
  • 2 theelepels paprika poeder
  • Eetlepel peterselie (gedroogd)
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Eetlepels koriander (gedroogd)
  • Peper en zout
  • Water

Snij de ui, knoflook en gember fijn. De kruiden doe ik alvast op mijn kruidenbordje. In een pan verwarm ik wat olie en fruit ik eerst het uitje. Daarna knoflook en gember erbij voor een paar minuutjes. Dan de kruiden erin, goed roeren en even 3 minuten aanbakken. Flesje bier erin, klein scheutje water, sap van een verse halve citroen en de braadlapjes.

Laten stoven op laag vuur voor ongeveer 2 a 3 uur. Het is goed als er nog een beetje vocht is wat saus maakt en de braadlapjes zo uit elkaar kunt trekken. Doe dit pullen met 2 vorken, op een apart bordje.

Lekker is de Pulled Beef op een tortilla met salade en saus.

Enjoy!

Tips

  1. Braadlapjes werkten perfect. Voor Biologisch vlees ook redelijk betaalbaar. Niet te vet en na 2 uur waren die van mij al pull klaar. Ook fijn dat er geen vet aanzit en je ze niet hoeft te snijden of schoon te maken. Ik pull niet in de pan, dit beschadigd altijd je pan.
  2. Let op als het vocht minder wordt. Bij mij begon het een beetje aan te bakken. Als ik later was geweest was het te laat geweest.
  3. De heerlijke ras el hanout kruiden zijn perfect erbij. In de supermarkt te krijgen of via Pit & Pit.
  4. Koriander hoeft niet perse als je dit niet lekker vindt.
  5. Ik heb dit samen gegeten met Knisper Salade en Pittige Tomaten Saus en Guacamole.
  6. Pulled beef gaat prima samen met de Postelein Salade
  7. Ik ben groot fan van de Greenpan. Een gezonde pan wat niet aanbakt. De hapjespan gebruik ik tegenwoordig voor heel veel voor dit soort recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.