Simpele Pindasoep, een gezond en lekker recept

Pindasoep

Ik heb trek in Simpele Pindasoep. Vroeger haalde ik dit veel bij een Surinaams eettentje. Ook had ik een oud collega die dit heel lekker maakte. Meestal is het een familie recept. Helaas heb ik dit niet en dus ga ik het proberen zelf te maken. Proeven en smaken toevoegen. Liefst simpel en toegankelijk. En het is gelukt! Een frisse simpele Pindasoep met rijst en gebakken banaan. De gebakken banaan deel ik in een andere blog. In dit recept wilde ik rijst in de soep doen. Uiteindelijk heb ik besloten om de rijst apart te koken en deze in een bakje te scheppen en daarover de soep. Zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel rijst je wilt. Ook heb ik er kip door gedaan, dit hoeft niet. Vegetarisch is deze soep al heerlijk. Het is een grote volle pan geworden. Voldoende voor ons 3 voor 2 dagen.

Recept Simpele Pindasoep

  • 1 prei
  • 1 grote puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • Blik kokosmelk
  • 1 L water
  • Bakje taugé
  • Stukje gember, ongeveer even groot als een teen knoflook
  • Pindakaas, 10 eetlepels ongeveer (is ongeveer een pot van 350 gram)
  • 3 eetlepels ketjap saus
  • Zout en peper
  • Indien pittig: Pittige peper; Spaanse peper, chili vlokken
  • 200 gram kipfilet
  • Eetlepel Hindoestaanse masala
  • Beetje sojasaus voor de smaak
  • Rijst

Snij de ui, knoflook en gember fijn. De prei mag in dunne ringen en de puntpaprika in kleine blokjes. De kipfilet was prachtig schoon van de slager en heb ik zo in het geheel in een pan gebakken totdat het gaar was. Daarna met 2 vorken “gekamd”. Zo heb ik mooie lange, dunne stukjes kipfilet.

In een pan heb ik eerst de ui glazig gebakken. Daarna de knoflook en gember erbij. Eetlepel Hindoestaanse masala even mee laten bruisen. Als ook deze beetje beginnen de kleuren mag de ketjap saus erin, wat peper en zout. Goed roeren. Voeg de prei, paprika en taugé toe. Op laag vuur goed roeren. Ongeveer 125 ml water en even paar minuutjes met de deksel erop laten sudderen.

Proeven

De rest van het water mag erbij. Schep de pindakaas erin, goed roeren en breng aan de kook. Dan mag je vuur zacht en voeg je het blik kokosmelk toe. De gekamde kip erbij en even laten staan op laag vuur. Proef dan of het naar smaak is. Ik heb nu nog wat ketjap, peper en zout toegevoegd en een klein scheutje sojasaus. Ook heb ik gekozen voor pittige Indiase zwarte peper. Beetje pit maar niet te. Mijn jongste dochter eet nog niet zo pittig.

Draai het vuur uit en serveer of wacht nog even, en laat de smaken mooi ontwikkelen. Ik heb deze soep bewust in de ochtend gemaakt zodat de smaken heerlijk samengaan. Om de zoveel tijd heb ik geproefd en nog wat toegevoegd.

Kook de rijst zoals de verpakking aangeeft.

Schep wat rijst in een bakje, de Simpele Pindasoep erop en genieten maar. Lekker met wat kroepoek erbij en gebakken uitjes erop.

Eet smakelijk!

Tips Simpele Pindasoep

  1. Voeg meer pindakaas toe als je de smaak intenser wilt. Ik heb pindakaas zonder zout enz. Alleen pinda’s. Hoe rekening met welke je kiest en blijf proeven.
  2. Wil je een Spaans pepertje erbij koken? Snij deze dan fijn en bak mee met de knoflook en gember.
  3. Mijn kipfilet was al helemaal mooi schoon. Dit scheelde weer snijden en vieze snijplankjes. Gewoon zo in een pan en gaar bakken. Zonder kip kan natuurlijk ook prima.
  4. Strooi wat gefruite ui over de Pindasoep en verse koriander.
  5. Geen fan van koriander? Gedroogde peterselie is de vervanger.
  6. Blijf proeven. Deze Pindasoep is geheel naar eigen smaak te maken.
  7. Ketjap saus is zoet, voeg gerust nog wat toe als je dit wilt.
  8. Andere groentes kunnen ook. Denk aan bijvoorbeeld kool, bloemkool, mais etc.
  9. Aardappel blokjes kunnen ook in plaats van rijst.
  10. Lekker met Gebakken Banaan.
Pindasoep

Handige linkjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.