Snijbiet Kool Stamppot. Een heerlijk smaakvol en voedzame maaltijd. Chinese kool is vaak laag in prijs en ideaal om toe te voegen in een stamppot. Dit recept is voldoende voor 2 dagen voor 2 personen en een dreumes. Gratineer zoals je het zelf lekker vindt. Eet het als snelle stamppot of nog even de oven in met een lekker korstje erop. De dag erna hoef je lekker niet te koken.
Recept Snijbiet Kool Stamppot
- 1,5 kilo aardappelen
- 0,5 kilo zoete aardappelen
- Zak snijbiet
- Chinese kool
Door de stamppot
- Eetlepel mosterd
- Halve eetlepel gedroogde knoflook
- Klont roomboter
- Wat kookvocht
- Peper en zout
Gratineren
- (Geraspte) Kaas
- Sesamzaad
- Gedroogde peterselie
Schil de aardappelen en kook deze gaar. Ondertussen snij ik de snijbiet en Chinese kool in kleine stukjes/reepjes. Als de aardappels gaar zijn stamp ik ze met ingrediƫnten naar keuze tot een stamppot. De snijbiet en kool schep ik er door heen. Breng op smaak met peper en zout. Nu is de Snijbiet Kool Stamppot al klaar om te eten. Je kan het ook gratineren en in de oven zetten.
Enjoy!
Tips
- Als je van vers en knapperig houdt is de eerste fase van het recept prima. Hou je niet van knapperige groente in je stamppot en wil je ook niet nog gratineren en in de oven doen? Blancheer dan de snijbiet en kool kort mee. Dit kan de laatste 5 minuten van de aardappels die koken. Dit alles stamp je en klaar is je stamppot.
- Alleen kookvocht of water is al voldoende voor een stamppot. Breng op smaak met (plantaardige) melk, boter, kokosvet, kruiden, mosterd, etc. Wat je maar wilt.
- De snijbiet en kool heb ik zonder nerf gebruikt. Hier in huis zijn ze niet zo gek op de structuur daarvan. Het is uiteraard prima te eten. Maar soms wordt er een middenweg gezocht zodat iedereen met smaak eet.
- Probeer ook eens deze stamppotten van mijn site