Chocolade Fudge, een snel vegan en simpel basisrecept

Simpele Choco Fudge

Mijn telefoon zit vol met recept ideeën. Via social media en internet is het tegenwoordig zo simpel om inspiratie op te doen. Doordat de informatie toevoer zo groot is raken recepten ook verdwaald. Zo ook deze Simpele Chocolade Fudge. In de tijd dat ik dit tegen kwam kende ik het product gecondenseerde melk nog niet. Inmiddels gelukkig wel. Toen dit recept mijn aandacht weer had ben ik meteen aan de slag gegaan. Zo simpel en lekker om thuis fudge te maken!

Je kan erin doen wat je wilt. Ik heb het recept eigen gemaakt en dat deel ik graag. Dit keer heb ik gecondenseerde kokosmelk gebruikt maar met normale kan ook. Het is voldoende voor een lekkere bak vol met Simpele Chocolade Fudge. Ik kan het ook Tony Fudge noemen want eigenlijk is een reep van je favoriete Tony Chocolonely smaak al voldoende voor een heerlijke fudge. Ik kies wel het liefste voor een pure chocola in dit recept omdat de gecondenseerde melk al zo zoet is. Met pure chocola en gecondenseerde kokosmelk is het ook nog eens vegan!

Recept chocolade fudge

 • 300 gram pure chocolade
 • Blik gecondenseerde (kokos) melk
 • 40 gram noten
 • 35 gram cranberry’s
 • 4 dadels
 • Snufje zout
 • Eventueel gedroogde munt bladeren

Snij de cranberry’s en dadels fijn. Hak de noten in kleinere stukjes.
Smelt de chocolade au bain Marie. Als deze gesmolten is mag het blikje gecondenseerde kokosmelk erbij en een snufje zout. Roeren totdat het dikker wordt. Voeg de noten en het gedroogde fruit toe.

Ik heb 2 medium bakblikken gevuld met bakpapier. Hierin giet ik ongeveer 2/3 van het mengsel. Door de rest van het mengsel heb ik wat gedroogde munt bladeren gedaan. Dit heb ik in een andere bakvorm gegoten. Als het afgekoeld is mag het in de koelkast. Na minimaal 1,5 uur is het al mooi hard. Snij in stukken en klaar is je Simpele Chocolade Fudge.

Enjoy!


Tips

 1. Ik heb 180 gram pure choco gebruikt en 120 puur amandel zeezout van Tony, daardoor hoefde ik geen snufje zout toe te voegen.
 2. De basis van gecondenseerde (kokos) melk en een reep Tony is al voldoende als je echt snel wilt zijn. De dadels maken het wat meer chewy als je deze toevoegt.
 3. Het is vrij machtig dit recept. Je kan er voor kiezen om kleinere blokjes te snijden. Dan heb je soort van fudge bonbonnetjes
 4. Bewaar in de koelkast.
 5. Als je plek hebt kan het ook in de vriezer. Het is dan sneller hard.
 6. Je kan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Een scheutje likeur, citroen schil, schepje yoghurt, kaneel, noten, gedroogd fruit etc. Maak je eigen Simpele Chocolade Fudge
 7. Het kan in een bakblik, ovenschaal of welke vorm je maar wil. Vergeet de bodem niet met bakpapier te bedekken. Zo haal je het er makkelijk uit.
 8. De gedroogde munt bladeren heb ik gekocht via Pit&Pit en gebruik ik voor munt thee en in bak recepten.
 9. Gecondenseerde kokosmelk is heerlijk en ik heb mijne gehaald bij de Albert Heijn. Je kan het ook gebruiken voor de No Bake Citroen Cake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.