Zuurkool Dadel Stamppot, een perfecte vegan combinatie

zurrkool dadel stamppot

Echt waar, deze Zuurkool Dadel Stamppot is het proberen waard. Vroeger was ik niet van fruit, vers of gedroogd, door mijn avondeten. Maar gelukkig is die tijd veranderd want het is vaak een lekkere combinatie. Nu ook weer. De zure aanwezige zuurkool wordt aangevuld door de zoete, romige smaak van dadels. Ik ben op dit idee gekomen doordat ik met de Zuurkool Prei stamppot de zuurkool ben gaan stoven met wat dadelstroop.
Nu wilde ik een snelle stamppot maken voor in de oven en de zuurkool hoeft dan niet te stoven omdat deze in de oven gaart. Hoe langer het stooft/bakt/kookt, hoe meer voedingsstoffen verloren gaan.
Maar ja dan mis ik wel het stoofproces waar ik iets met smaakjes kan doen. Op het moment is dit mijn favoriete stamppot met zuurkool. Voldoende voor 2 tot 3 personen en 2 dagen. Voeg meer toe als je meer wilt maken.

Recept Zuurkool Dadel Stamppot

 • 1,5 kilo aardappelen
 • Zak zuurkool
 • 6 dadels

Optioneel voor in de stamppot

 • Roomboter
 • 1 eetlepel mosterd
 • Kookvocht
 • Peper en zout
 • Gedroogde knoflook

Schil en kook de aardappelen. Ik knip het hoekje van de zuurkoolzak en laat eerst wat vocht weglopen. De dadels snij ik ondertussen fijn. De gekookte aardappels mogen gestampt worden met wat je ook gebruikt om een stamppot te maken. Daarna schep je de zuurkool en dadels erdoor heen. Deze mix mag in een ovenschaal. Eventueel nog gratineren en in de oven totdat het warm is. Klaar is je heerlijke Zuurkool Dadel Stamppot.

Genieten maar!

Tips

 1. Ook als je het niet in de oven doet hoeft de zuurkool niet perse te stoven. Je kan het zo uit de verpakking door de stamppot scheppen. Het heeft alleen wat meer bite.
 2. Rozijnen of ander gedroogd fruit kan er ook in. Al is de smaak van dadels wel bepalend voor mij.
 3. De dadels uit deze Zuurkool Dadel Stamppot heb ik van Yogi en Yousef. Heerlijk! Abygail eet ze graag als snackje. Gebruik code goodmoodmama10 voor een korting als je daar besteld.
 4. Hoe je stamppot maakt kan op zoveel manieren. Ik omschrijf welke ik dit keer heb gebruikt. Maar kijk vooral wat je in huis hebt. Kookvocht heb je altijd en maakt de stamppot smeuïg.
 5. Een klassieke en handige aardappelstamper koop je gewoon online bij de Xenos voor een erg leuke prijs! Doe jezelf een plezier en maak het stampen aangenaam.
 6. Doe jezelf ook een plezier met een mooi assortiment aan ovenschalen. Het staat leuk maar is ook gewoon fijn als je een passende hebt voor je recept.

Linkjes

Zuurkool Prei Stamppot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.