Amandel Pancakes, een frisse en gezonde variatie

Amandel Pancakes

Pancake dag! Dat betekent inmiddels dat het een dag is waarin we niks moeten, tijd hebben om lekker in huis te rommelen en uitgebreider te eten. Ook betekent het dat ik ga zoeken naar wat ik nog in mijn voorraadkastjes en koelkast heb staan. Het is me weer gelukt om een variatie te bedenken, Amandel Pancakes. Hoe vaker je variaties probeert hoe beter je “pancakes” leert begrijpen. De verhoudingen tussen droge en natte ingrediënten, welke meel soorten en wat je allemaal kan toevoegen.

Ik heb van een nieuw Nederlands merk, Abbot Kinney’s, nog een bak amandel yoghurt staan. Dit vormde de inspiratie tot dit recept. Abbot Kinney’s maakt heerlijke plantaardige yoghurt en tegenwoordig ook ijs! Ik heb kennis mogen maken met de kokos yoghurt, cruesli en amandel yoghurt. De kokos yoghurt is even wennen maar zeker een aanrader. Het is heel fris en vult enorm. De cruesli van dit merk is de eerste cruesli die ik lekker vind sinds ik het zelf vaak maak. En dan had ik nog een bak amandel yoghurt. Daarmee heb ik deze Amandel Pancakes gemaakt met Amandel Yoghurt Honing Saus. Het recept is voldoende voor 12 pancakes. (medium maat)

Recept amandel pancakes

  • 150 ml amandel yoghurt
  • 65 gr tarwe fijnmeel
  • 50 gr havermout vlokken fijn
  • 25 gr amandelmeel
  • 50 ml water
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Vanille poeder naar smaak

Erbij

  • Blauwe bessen
  • Framboos
  • Honing
  • Extra amandel yoghurt

Ik gebruik een maatbeker zodat ik het beslag makkelijk in een pan kan schenken. Eerst schep ik de amandel yoghurt in de maatbeker. Ik voeg 50 ml water toe, 2 eieren, vanille poeder en snufje zout. Dit kluts ik tot een egaal mengsel. Dan voeg ik de tarwe meel, havermout vlokken en amandelmeel toe. Als laatste wat frambozen en blauwe bessen die ik fijn gesneden heb.
In een pan verwarm ik wat vet en bak ik 3 pancakes per keer. Paar minuten aan elke kant, tot goudbruin.

Als saus schep ik 2 eetlepels amandel yoghurt in een bakje en voeg ik wat (citroen) honing toe. Roeren en je saus is al klaar. Dit schep ik over de pancakes en ik voeg nog wat vers gesneden frambozen en blauwe bessen toe.

Enjoy!

Tips

  1. Proef de Amandel Yoghurt Honing Saus. Voeg meer honing toe als je het zoeter wilt of meer yoghurt als je het juist minder zoet wilt.
  2. Ik heb citroen honing gebruikt maar je kan elke honing gebruiken. Eventueel eetlepeltje vers citroen sap erbij.
  3. Deze Amandel Pancakes zijn een variatie recept. Heb je niet alle ingrediënten? Laat je dan inspireren tot je eigen recept en wat je in huis hebt. Vul eens de zoekterm pancakes in en bekijk andere recepten op Good Mood Mama.
  4. Neem eens een kijkje op de homepage van Abbot Kinney’s. Een erg leuk en smakelijk merk!
  5. Mijn Greenpan hapjespan blijft een favoriet voor dit soort recepten pf een andere Greenpan in kleiner formaat die makkelijker de pancakes flipt
2 reacties op “Amandel Pancakes, een frisse en gezonde variatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.