Gepofte Paprika Tomaten Soep, een snel simpel en gezond recept

Gepofte Paprika Knoflook en Tomaten Soep

De vakantietijd zit er op. Deze zomer ben ik wat lakser geweest met koken. Juist in de vakantie heb ik minder zin om te koken en bakken. Als gezin gaan we graag uitgebreid lunchen, soms uiteten of bij familie en vrienden lekker samen aan tafel. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke plekken die goed eten voor een betaalbare prijs serveren. Maar ondanks al het lekkere eten heb ik wel weer behoefte aan mijn eigen simpele, pure en smaakvolle gerechten. Zo is deze Gepofte Paprika Tomaten Soep ontstaan. Het is snel klaar en zit bomvol vitamines. Dit recept is voldoende voor een pannetje vol. Ongeveer 3/4 kommetjes.

Recept Gepofte Paprika Tomaten Soep

 • 4 grote tomaten
 • 4 medium tomaten
 • 3 paprika’s
 • 2 teentjes knoflook
 • Verse peterselie
 • Kruidenboter kruiden
 • Peper en Zout

Ik maak kruisjes in de tomaten en leg deze in een kom. Daarover giet ik kokend water. Ondertussen doe ik in een ovenschaal 2 teentjes knoflook, gewoon in het schilletje. De paprika scheur ik in een paar grote stukken en ik verwijder de pitjes. De gescheurde paprika leg ik bij de knoflookteentjes met de huid omhoog. In een oven van 200 graden ga ik dit poffen. De paprika is klaar als het huidje verkleurd en rimpelig wordt. De knoflook is klaar als het zacht is. Dit is na ongeveer 10/15 minuten. Afhankelijk van je oven.
De tomaten zijn klaar als de vellen makkelijk loslaten, na ongeveer 7/10 minuten. Het fijnst is als de huid loslaat maar de tomaat nog hard is.

Ontvel de tomaten en doe in een kom. Snij eventueel doormidden. Laat de paprika eerst even afkoelen, verwijder de huid en voeg toe in de kom. Snij een kontje van de knoflook en knijp de inhoud eruit in een kom. Als laatste wat verse peterselie, peper en zout en eventueel andere kruiden. Pureer tot een glad mengsel en klaar is je soep. Eet de Gepofte Paprika Tomaten Soep zo of verwarm. Proef of het naar smaak is en voeg toe waar behoefte aan is.

Enjoy!

Tips

 1. Het ontvellen van tomaat is een simpel en snel klusje. Je zou de pitjes ook kunnen verwijderen maar dit vind ik niet nodig. Haal dan de ontvelde tomaten door een zeef en vang het vocht op.
 2. De smaak van tomaten is heel belangrijk in deze Gepofte Paprika Tomaten Soep. kies dus smaakvolle tomaten.
 3. Ik heb wat kruidenboter kruiden gebruikt maar je kan ook gedroogde basilicum, peterselie, Italiaanse kruiden etc. gebruiken. Ook wat kruiden zout is lekker erin.
 4. Het ontvellen van de paprika was meer een uitdaging. Ik heb geleerd om de paprika goed te laten poffen. Het velletje mag best beetje zwart worden, deze haal je toch eraf. Het laten afkoelen is ook wel bevorderlijk voor de makkelijkheid van het ontvellen
 5. Het kontje eraf snijden van de gepofte knoflook ging iets minder makkelijk dan gedacht. Ik heb met een mesje een sneetje gemaakt in de teen knoflook en deze daarna uitgeknepen
 6. Lekker ook met wat vers citroensap erin
 7. Ik had 2 rode en 1 gele paprika gebruikt in dit recept
 8. Wil je de soep dunner? Voeg wat water toe. Wil je de soep dikker? Langer laten inkoken of verdikkingsmiddel toevoegen zoals het natuurlijke arrowroot. Ik gebruik dit graag
 9. Mijn oven is kapot. Dus ik heb de Airfryer gebruikt om te poffen en dat werkte prima. Er kunnen alleen wel kleinere bakjes in dus ik heb het een paar keer moeten doen.
 10. Mijn Greenpan hapjespan blijft een favoriet voor dit soort recepten
 11. Ik heb een nieuwe staafmixer. Een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.
 12. Wortel koolrabi soep, Marokkaanse bonensoep en een eigen bouillon zijn recept aanraders!
Gepofte Paprika Knoflook en Tomaten Soep

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.