Aubergine Pastinaak Tomatensaus, een snel en gezond recept

pastinaak aubergine

Pastinaak is 1 van mijn favorieten groente soorten die ik in de afgelopen 2 jaar ontdekt heb. Ik maak dan ook altijd de Pastinaak Stamppot. Maar nu wilde ik eens wat anders proberen. Daar is deze hele eenvoudige, lekkere saus door ontstaan: Aubergine Pastinaak Tomatensaus. Ik heb het zonder vlees gemaakt. Maar je kan er kip of gehakt door doen. Ik vond dit niet echt nodig. De saus heb ik met pasta gegeten maar kan ook met bijvoorbeeld rijst of couscous. Dit recept was voldoende voor ons 3 voor 2 dagen.

Recept Aubergine Pastinaak Tomatensaus

 • 1 aubergine (200 gram)
 • 2 pastinaken (300 gram)
 • Grote ui
 • 2 tenen knoflook
 • Tomatensaus
 • Peper en zout
 • Italiaanse kruiden

Optioneel

 • Pasta
 • Parmezaan
 • Verse peterselie

Snij de aubergine in stukken. De pastinaak schil ik en snij ik in kleinere blokjes. Ui en knoflook snij ik grof. Alles doe ik in een laagje water in een pan en breng ik aan de kook. Niet teveel water. Net zodat alles onder water staat. Na ongeveer 15/20 minuten is alles gaar. Ik schep de aubergine, pastinaak, ui en knoflook uit de pan en pureer het in een aparte bak. Ik voeg wat kookvocht toe om het dunner te maken. Peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak en als laatste de tomatensaus erdoor roeren. Klaar is je Aubergine Pastinaak Tomatensaus.

Ik heb het met pasta en verse geraspte parmezaanse kaas gegeten. En nog wat verse peterselie erover heen.

Eet smakelijk!

Tips

 1. Ik heb een potje tomaten basilicum saus gebruikt. Deze is perfect van smaak en heel puur qua ingrediƫnten. Je kan ook kiezen voor een pakje tomatensaus, of blikje met gepelde tomaten. Schenk de gepelde tomaten in een vergiet en prak met een vork. Zo blijven velletjes en pitjes achter. Uiteraard kan je ook zelf tomaten wellen. Schenk heet water erover en laat even staan. Verwijder het vel en doe de rest ook door een zeef.
 2. In plaats van Italiaanse kruiden kan je ook voor gedroogde peterselie gaan of andere kruiden naar keus.
 3. Het is zo’n snelle en simpele saus met weinig afwas. Ideaal!
 4. De pastinaak snij ik kleiner dan de aubergine. Pastinaak duurt langer om te garen en ik wil dat het tegelijk gaar is. Daarom snij ik het kleiner.
 5. Jojanneke heeft mijn recept gemaakt maar schrok een beetje toen ze de aubergine, pastinaak, ui en knoflook puree aan het maken was. Het klopt dat dit er niet smakelijk uitziet. Aubergine heeft nou eenmaal een grauwe kleur en de pastinaak helpt hier niet echt bij. De tomatensaus zorgt er weer voor dat het er smakelijker uitziet. Geen zorgen dus! Kijk maar naar de foto’s.
 6. Ik heb geen dure staafmixer maar een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.

Linkjes

Aubergine Pastinaak Tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.