Broccoli Venkel Soep, een gezond en snel recept

broccoli venkel soep


Zelf soep maken zonder specifiek bouillon te gebruiken, is zo simpel en lekker. Je kan wel verse bouillon gebruiken of een blokje. Maar water, verse groentes en kruiden zijn ook prima. Bomvol vitamines en met deze donkere dagen krijg je een fijn warm gevoel ervan. Het leuke van een simpele soep met als basis groente, is dat het ook een basis kan zijn voor een saus. De soep maak je wat dunner door water of bouillon toe te voegen. Maar als je het niet verdunt heb je een smaakvolle saus voor over de pasta, rijst, couscous etc. Dit keer heb ik een heerlijke Broccoli Venkel Soep gemaakt. Lekker met wat Brood Soldaatjes erbij.

Recept broccoli venkel soep

  • Broccoli
  • Venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 a 1,5 L Water of bouillon (vers of blokje)
  • Ricotta naar smaak
  • Peper en zout
  • Eventueel andere kruiden naar behoefte

Snij de broccoli, venkel en knoflook in stukken. Doe in een pan met wat water. Breng aan de kook en laat koken totdat het gaar is. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Het ligt aan hoe groot de stukken zijn die je hebt gesneden.

Als het gaar is schep ik de groentes eruit en laat ik het kookvocht nog even staan. Maar je kan ook het kookvocht afgieten in een maatbeker. De broccoli, venkel en knoflook pureer ik tot een gladde massa. Klaar is je saus. Maar we willen Broccoli Venkel Soep. Dit keer heb ik het op smaak gebracht met een runder bouillon blokje. Ik heb 1,5 liter (kook)vocht gebruikt en 3 bouillon blokjes. Per 500 ml 1 bouillon blokje volgens mijn verpakking. De gepureerde groentes vermeng ik met de 1,5 liter bouillon en breng ik op smaak met peper en zout. Ik schep er wat ricotta naar smaak in omdat ik een beetje romig smaakje eraan wil.
In een pan weer verwarmen en klaar is je simpele, gezonde en lekkere Broccoli Venkel Soep.

Enjoy!

Tips

  1. Heb je niet voldoende kookvocht? Gewoon water kan je ook gebruiken.
  2. Maak je zelf bouillon? Dit kan er ook prima in. Eventueel aangevuld met normaal water of kookvocht. Hier een recept voor Kippen Bouillon of Runder Bouillon
  3. Ik kies tegenwoordig bouillon blokjes uit zonder teveel toevoegingen. Er is een hoop te doen over bepaalde ingrediënten zoals palmvet en het gistextract. Bij natuurwinkels en de Waar winkels kan je bouillon blokjes vinden die lekker zijn en niet vol troep zitten.
  4. Ook lekker over dit soepje; gefruite uitjes, chilipeper, gedroogde groene kruiden etc.
  5. Ik heb ricotta toegevoegd, dit zorgt voor een heerlijk romig smaakje. En ricotta is helemaal niet slecht voor je. Geen ricotta? Je kan ook kokosmelk, room of toevoegen wat je zelf wilt.
  6. Het is een simpele basis en je hebt zelf alle smaakvolle vrijheid om toevoegen wat je wilt!
  7. Mijn Greenpan hapjespan blijft favoriet voor dit soort recepten
broccoli venkel soep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.