Gegrilde Groentes, een gezond en vegan recept

Gegrilde Herfst Groentes

De herfst waait als een koude wind door ons land. Al het groen is weg en we zijn meer binnen te vinden. Dit is ook de tijd dat we meer behoefte aan warmte hebben. Warmte in kleding, in huis maar ook in smaken van wat we eten en drinken. Dit recept is snel, simpel en verwarmt je lichaam en geest met heerlijke herfstige smaken; Gegrilde Groentes. Lekker zo als recept of als onderdeel van een ander recept. Ik heb dit gemaakt met wat couscous. Mijn oven is helaas niet meer onderdeel van mijn keuken. Na jaren trouwe dienst heeft deze het opgegeven. Gelukkig heb ik een Airfryer. Ik kom er nu achter dat dit een prima manier is om in te koken! Deze Gegrilde Herfst groentes kunnen dus in de oven maar ook in de Airfryer gemaakt worden.

Recept gegrilde groentes

 • Paprika
 • Koolrabi
 • Pompoen
 • Olijfolie
 • Kaneel (ceylon)
 • Gedroogde knoflook
 • Peper en zout
 • Gedroogde koriander
 • Sesamzaadjes

De paprika ontdoe ik van de zaadjes, snij ik in reepjes en die halveer ik. De pompoen schil ik en snij ik ook in halve reepjes net zoals de paprika. De koolrabi schil ik en snij ik in plakjes die ik halveer. Deze groentes mogen in een ovenschaal. Daarover doe ik wat olijfolie. Dan mag je het naar eigen smaak kruiden. Ik heb een theelepel kaneelpoeder, eetlepel gedroogde knoflook, theelepeltje koriander, 2 eetlepels sesamzaad en wat peper en zout toegevoegd. Ik mix alles goed, bij voorkeur met de hand maar met een lepel kan ook. Afbakken totdat de Gegrilde Groentes zacht en gaar zijn. Roer om de zoveel tijd de groentes even door en zet de oven niet te hoog.

Airfryer: Ik heb het in 2 ronde bakblikjes gegrild. Na het grillen heb ik de inhoud van beide bakblikjes weer samengevoegd. Eerst was het teveel voor 1 bakblikje en na het grillen paste het weer.
Eerste keer heb ik de groentes 8 minuten op 180 graden gegrild. Daarna geroerd, en toen nog eens 7 minuten op 180 graden.

Oven: Verwarm de oven voor op 180/200 graden. Zet de groentes erin en roer na 7 minuten om en kijk hoe hard  het gaat. Daarna nog grillen totdat de groentes zacht zijn.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Zoals jullie hierboven lezen komt het niet aan op minuten en graden. Wel is het belangrijk om niet te heet te grillen. Dan wordt het snel zwart en is het niet meer lekker. Check altijd na ongeveer 7 minuten hoe het gaat en roer het dan om. Hou in de gaten dan weet je voor de volgende keer hoe lang dit recept in jouw oven nodig heeft.
 2. Geen gedroogde knoflook? Je kan ook verse knoflook fijn snijden. Gebruik dan 1 of 2 teentjes. Geen koriander liefhebber? Gedroogde peterselie kan ook.
 3. De kruiden zijn echt naar eigen smaak. Begin met weinig en proef als het gaar is. Je kan altijd nog wat toevoegen.
 4. Niet teveel en niet te weinig olijfolie. Het moet niet zwemmen maar de groentes moeten wel beetje bedekt zijn.
 5. Ik had een kleine bio pompoen. Deze kon ik makkelijk schillen met een dunschiller. Een stevigere pompoen moet misschien eerst even kort gekookt worden als de schil niet makkelijk eraf komt. Met een biologische pompoen kan je de schil ook laten zitten. Mijn schil was niet mooi meer, daarom heb ik het geschild.
 6. Ik ben groot fan van de Greenpan. Een gezonde pan wat niet aanbakt.
Gegrilde Herfst Groentes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.