Fruitsalade met Mango Dressing, een gezond en eenvoudig recept

Soms zijn er recepten en gerechten die in mijn hoofd zitten en al maanden rondspoken. Maar er zijn ook recepten die spontaan ontstaan zoals dit gerecht! Ik heb me laten leiden door ingrediënten die aanwezig waren en ik heb gekeken naar mijn doelgroep. Dat waren de kinderen op mijn werk. Een leuke frisse salade die nog gezond is ook. Lang leve superheld mango die voor een heerlijk gerecht zorgt. Het ontstaan van een frisse Fruitsalade met Mango Dressing.

Recept Fruitsalade met Mango Dressing

Dressing

 • Sap van 1 citroen
 • 1 mango
 • 3 a 4 eetlepels volle kwark
 • 2 eetlepels honing

Salade

 • Druiven
 • Appel
 • Komkommer
 • Wat je zelf lekker vindt!

Pers de citroen uit in een bak. Voeg hier vervolgens het vruchtvlees van een mango toe samen met de kwark en honing. Even glad maken met de staafmixer en proeven. Voeg eventueel nog wat extra honing of kwark toe. Druiven heb ik gehalveerd, komkommer en appel in blokjes. Schep dit door de dressing heen.

Klaar is je heerlijke frisse Fruitsalade met Mango Dressing!

fruitsalade

Tips

 1. Let op met honing voor kindjes onder het jaar, dit mag niet gegeven worden.
 2. De basis van mango en kwark is al voldoende voor een lekkere smaak! Honing kan je eventueel ook later over je portie apart toevoegen als er jonge kindjes mee-eten.
 3. Te zuur? Meer honing erbij.
 4. De dressing kan wat vloeibaar zijn soms maar dat geeft niet. Heb je dressing over? Heerlijk als dip, over ijs of ingevroren als ijsco.
 5. Je kan elk soort fruit wel toevoegen.
 6. Citroen zorgt ervoor dat het fruit niet heel sterk verkleurd.
 7. In plaats van kwark kan je ook yoghurt, ricotta of Griekse yoghurt gebruiken. Wel is kwark lekker dik en zorgt daardoor voor een fijne substantie
 8. Met mango kan je ook een heerlijke chutney maken.
 9. Ontdek de voordelen van de eigenschappen die een mango bezit.
 10. Maak het jezelf makkelijk en neem een Citruspers in huis. Zo pers je nog makkelijker je citroen, limoen of sinaasappel uit!
 11. Ik ben gek op een diversiteit aan kommetjes. Voor de foto leuk maar ook op een bont gedekte tafel! Deze van de Xenos vind ik zo leuk.
citroen pers

Handige linkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.