Abygail is van kleins af aan al gek op geitenkaas. Het is eigenlijk begonnen als “grapje”. We dachten dat ze de smaak ervan niet lekker zou vinden maar al bij de eerste hap was daar een grote glimlach en wilde ze meteen meer.
Ik heb nu dan ook regelmatig geitenkaas in huis. Liefst zo’n rolletje wat je kan smeren of verbrokkelen. Afgelopen week was ik opzoek naar een lekkere dip voor op mijn Bloemkool Pannenkoekjes en wilde ik eens een hartig broodbeleg maken. Zo is deze heerlijke Geitenkaas Paprika Spread ontstaan. Lekker om in te dippen met toastjes of taco’s. Maar ook prima voor op brood of een hartige pannenkoek. En nog gezond ook.
Recept Geitenkaas Paprika Spread
- 100 gram geitenkaas (zachte)
- 1 paprika
- 2 theelepels honing
- Handje pecannoten
- Snufje zout en peper
Verwijder de steel en pitjes van je paprika en scheur deze in stukken dat scheelt weer een mesje en gaat sneller zo. Alles mag verder in de blender en mixen maar. Even laten rusten en dan proeven of het naar smaak is. Eventueel nog iets naar behoefte toevoegen.
Zo simpel is het om je eigen hartige dip te maken.
Genieten maar van je Geitenkaas Paprika Spread!
Tips
- Je kan ook walnoten in plaats van pecannoten gebruiken. Of een mix van beide noten, een beetje cashewnoten kan ook prima.
- Met een Spaans pepertje erdoor maak je een pittige variant. Of kies wat chilipoeder of chili vlokken.
- Leuk als dip op feestjes of bij hapjes. Lekker met wat soepstengels erbij of brood
- Ik bewaar het ongeveer 2 dagen en niet langer. Invriezen kan denk ik wel maar dit heb ik nog niet zelf geprobeerd.
- Geen honing? Rijststroop of een ander zoete stroop kan je ook proberen. Of mix een dadel mee. Dit is ook een erg lekkere smaak wat goed samengaat in dit recept.