Indische Kerrie Eiersalade, een snel recept met 3 ingrediënten

kerrie eiersalade

Of ik mijn recept voor de Indische Kerrie Eiersalade in een aparte blog nog wil delen? Ja natuurlijk wil ik dat. Al is het echt zo simpel als dat ik omschreven heb in Wereldhapjes Picknick; Borrel Recepten.
In een andere blog heb ik al een basis eiersalade omschreven. Dit maak ik zelf het liefste met mayonaise. Het is ook mogelijk met yoghurt of kwark als je geen mayo wilt gebruiken.

Voor een goede eiersalade zijn een paar dingen wel cruciaal. De eieren moeten hardgekookt zijn, niet zwart. Daarbij ook goed laten afkoelen voordat de mayonaise erbij gaat anders wordt het waterig! Gebruik je liever geen of minder zout? Er zijn andere zout alternatieven op de mark zoals kruidenzouten. Dit is meteen een lekkere smaakmaker.

Voor de Indische eiersalade voeg ik Hindoestaanse masala toe. Deze heb ik vaak in huis omdat ik het in mijn Indiase Curry gebruik. Maar een (pittige) kerrie poeder werkt ook goed.

Recept Indische Kerrie Eiersalade

  • Eieren
  • Mayonaise
  • Masala of kerrie poeder
  • Peper en zout

Hou ongeveer 1 a 2 eieren aan per persoon voor je salade. En als je het maakt voor een groep dan zou ik beginnen met 8 eieren.
Kook de eieren hard en pel ze als deze een beetje afgekoeld zijn.

Doe de gepelde eieren in een kom en prak deze met een vork. Laat nu goed afkoelen. Voeg wat eetlepels mayonaise toe en meng goed. Proef ook totdat het voor jou de goede smaak en structuur heeft. Ik denk dat het ongeveer een eetlepel per ei is. Maar je hebt het geheel in eigen hand. Dan begin je met een theelepel masala per ei ongeveer. Roeren en proeven. Kerrie en masala zijn wel kruidenmengsel die zich ontwikkelen. Dus de smaak wordt later wat sterker.

Vergeet geen peper en zout. Zet desnoods even opzij en proef 10 tot 15 minuten later. Deze Indische Kerrie Eiersalade is ongeveer 2 dagen houdbaar mits goed gekoeld bewaard. Lekker met gebakken uitjes erop.

Eet smakelijk!

Tips

  1. Check ook mijn blog Ei Ei Ei voor meer inspiratie met eieren.
  2. Dit recept is ook lekker met wat verse bieslook en peterselie.
  3. Gemaakt tijdens de Wereldhapjes picknick; borrel recepten, wat ik met de kinderen op mijn werk heb gemaakt.
  4. Indiase curry is nog zo’n lekker recept met Hindoestaanse masala.
  5. Kerriepoeder is ook prima of iets soortgelijks.
Indische Kerrie Eiersalade

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.