Wereldhapjes Picknick; een selectie voor wereldse gerechten

Wereldhapjes Picknick; Borrel Recepten

Het is zomer en dat betekend op mijn werk als pedagoog langere dagen. Heel fijn want zo is er meer tijd voor leuke activiteiten en leer je elkaar nog beter kennen. Elke vakantie is er wel een borrel of picknick gepland voor de kids. Zo hadden we in het voorjaar een Lenteborrel en nu een Wereldhapjes Picknick.

Was de zon nog zo vriendelijk aanwezig vorige week, zo hard worden die warme zonnestralen deze week weggespoeld. Gelukkig zitten we in een groot gebouw en kunnen we de geplande picknick binnen gewoon laten doorgaan. Met een korte introductie laten we de jongste kids kennismaken met een paar verschillende hapjes die ze kunnen proeven. De oudsten kennen mijn kookkunsten inmiddels en daarvan heb ik het volledige vertrouwen dat ze durven te proeven. Hoe gek ze het misschien ook vinden.
Dit is een mooie bijkomstigheid van langer op een groep staan. Eerst moet je de kinderen echt voor je winnen met koken en bakken. Maar als dat vertrouwen er is proeven ze ook alles en vinden het veelal lekker.
Deze recepten zijn prima zelf door kinderen te maken en ook erg geschikt voor volwassenen!

Wereldhapjes picknick

Italië

  • Mozzarella
  • Pesto
  • Toastjes

Een simpel hapje met duidelijke smaken uit Italië. Snij de mozzarella in stukjes en doe hier wat pesto op. Ik had kleine toastjes in de vorm van broodjes gehaald. Dit formaat is ideaal voor hapjes. Maar kies vooral wat jouw voorkeur heeft. Eventueel een beetje peper, zout, tomaatje en verse basilicum erop. Maar voor kinderen laat ik de smaken vaak wat simpeler zodat ze de mozzarella en pesto echt goed proeven.

Wereldhapjes Picknick; Borrel Recepten

India

  • Indische eiersalade
  • Gefruit ui
  • Toast

Ik had een simpele eiersalade gemaakt met een paar schepjes masala kruiden erin. Nou eigenlijk hebben de kinderen deze zelf gemaakt met wat instructies van mij. Je kan ook kiezen voor kerrie poeder. Gekookt eitje geprakt met wat mayonaise, peper, zout en masala kruiden. Dit een dag van te voren gemaakt door de kinderen zodat de smaken goed ontwikkelen. Maar je kan het dezelfde dag ook maken. Op een toastje geschept en wat gefruite uitjes erop gedaan.

Wereldhapjes Picknick; Borrel Recepten

Amerika in wereldhapjes picknick

  • Pindakaas
  • Rode jam
  • Wit of Maisbrood

De bekende PB&J sandwich! Peanutbutter & Jelly oftewel pindakaas en jam. Een broodje wat ik heb leren eten in Amerika. Liefst met wit of maisbrood. Maar bruin brood kan ook. Smeer wat pindakaas erop, een beetje rode jam en klaar. Snij in 4en en je hebt een heerlijke Amerikaanse sandwich.

Zuid Amerika

De Maya’s waren gek op pure cacao en wisten zo lang geleden ook al hoe gezond dit is. Cacao groeit alleen rondom de evenaar. Doe een beetje pure choco op een rijsttafel en strooi wat kokosrasp erop. Ik heb de rijstwafels doormidden gedaan. Met een mes een groefje in het midden gemaakt en toen gebroken. Zo gaan ze het mooist doormidden. Dit is een mooi laatste recept in deze Wereldhapjes Picknick.

Tot mijn verbazing ging de kruidige Indische eiersalade het hardst. Dit was duidelijk favoriet die dag. Waar ik soms salvo’s naar me toe geslingerd krijg met: Iellll goor, Lust ik niet, Gadver. Zo kreeg ik nu vooral vragen van oe welk land is dit, welke smaken zijn dat en ik wil het graag proberen.
Erg leuk dat enthousiasme. De Wereldhapjes Picknick was dan ook een succes voor jong en oud.

Fijne vakantie!

Linkjes vanuit wereldhapjes picknickkcinkcip sejpahdlerew tiunav scncpsjadee invsephlrwtua sBewarenBewaren

Indische Kerrie Eiersalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.