Havermout is erg gezond en inmiddels vind ik het ook echt lekker. Het vult en je kan er de dag mee door. Er zijn veel verschillende gerechten mee te maken. Zo ook deze Gezonde Havermout Koekjes. In het begin kan het even wennen zijn. Maar kinderen vinden ze in het algemeen heerlijk. Ik maak ze wat dik. Dan is de buitenkant wat harder maar binnenin is het nog zacht en chewy. Mijn kleine meid is er gek op.
Recept Gezonde Havermout Koekjes
- Rijpe banaan
- 75 gram havermout vlokken
- 3 a 4 lepeltjes verse mango puree
Begin met de banaan prakken en vervolgens mag de havermout en mango puree erbij. Ik maak de mango puree gewoon door een mango te pureren. Wat ik overhoud vries ik in. De koekjes mogen ongeveer 20 minuten op 200 graden gebakken worden voordat ze klaar zijn.
Smakelijk eten!
Tips Gezonde Havermout Koekjes
- Blijft de onderkant te zacht? Even de koekjes de laatste 5 minuten omdraaien in de oven.
- Let goed op welke havermout je gebruikt. Voorgestoomd en platgewalst is het snelst gaar. Of gerold, gespleten.
- Elke oven is weer anders. Blijf je koekjes in de gaten houden en haal ze eerder eruit als ze te donker worden of doe ze wat langer erin indien nodig
- Je kan er ook wat nootjes of rozijntjes door de Gezonde Banaan Mango Havermout Koekjes doen.
- Havermout bestel je snel en makkelijk hier. Keuze uit veel mooie soorten!
- Een havermout bad kan ik aanraden Waarom? Klik op de link!
- De koekjes bewaren in een luchtdichte doos of vries ze in maar zo vers uit de oven zijn ze het lekkerste. Je haalt ongeveer 2 tot 4 koeken uit dit recept
- De mango puree kan jein ijsblokbakjes invriezen. Makkelijk een blokje ontdooien voor gebruik. Ook lekker over pancakes of door de yoghurt.
Handige linkjes
Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn
Bedankt voor dit recept Selena, ik ga het snel eens uitproberen! En ook leuk dat deze helemaal zonder melk/eieren is gemaakt, want ik ben nu al een tijdje bezig met vegetarisch en zelfs zoveel mogelijk veganistisch eten. Dus ik ben blij met dit receptje 🙂
Hey Celine, wat fijn dat dit recept goed uitkomt. Ik had het voor Abby bedacht maar vind deze zelf ook lekker. Je kan het wat “spannender” maken door er kaneel en vanille bij te doen. Ik hoop dat het je smaakt!