Havermout Banaan Pancakes, een lekker en gezond recept

Havermout banaan pancakes

Op het internet staan veel recepten voor gezonde pannenkoeken. Vaak met best wel wat ingrediƫnten. Ik vind het fijn als het simpel te maken is met zo min mogelijk ingrediƫnten. Zo kan je spontaan altijd lekkere en gezonde pannenkoeken maken voor jezelf of de kids. In onderstaand recept gebruik ik havermeel. Dit zijn gewoon havervlokken die ik in de hakmolen tot meel vermalen heb. Dat bewaar ik dan weer in een glazen pot. Zo heb ik altijd havermeel bij de hand voor bijvoorbeeld deze Havermout Banaan Pancakes.

Recept Havermout Banaan Pancakes

 • Banaan
 • 30 gram havermeel
 • 10 gram havervlokken
 • 1 ei
 • Scheutje melk of water
 • Snufje vanillepoeder
 • Snufje zout
banaan havermout

Ik begin met een banaan te prakken in een bak. Vervolgens het ei, havermeel, havervlokken en scheutje melk erbij. Snufje vanille poeder en zout. Goed mixen en klaar is je beslag.

In een pan vet laten smelten en hierin de pannenkoekjes bakken. Ik heb het beslag met een pollepel erin geschept en een beetje uitgestreken. Vuur op medium want het wordt snel donker terwijl de bovenkant nog niet gaar genoeg is. Als je het pannenkoekjes dan wil draaien scheurt het. Ik heb 2 pannenkoekjes per keer gebakken en het beslag was goed voor 4 pannenkoekjes.

Het beslag was wat dikker geworden dan ik had bedacht. Eigenlijk wel lekker en makkelijk qua bakken. Wil je toch dunnere Havermout Banaan Pancakes? Nog een scheutje melk erbij of minder havermeel. Uitproberen welke hoeveelheden je zelf lekker vind.

Eet smakelijk!

Tips Havermout Banaan Pancakes

 1. Snufje vanille poeder en zout is optioneel. Je kan ook wat kaneelpoeder erbij doen
 2. Een rijpere banaan werkt beter in dit recept voor Havermout Banaan Pancakes
 3. De hele havervlokken vind ik zelf lekker voor de bite en structuur van het pannenkoekje.
 4. Ik heb in dit recept kokosmelk gebruikt. Ik had een pak liggen waar ik benieuwd naar was. Je kan elke soort melk of zelf klein scheutje water gebruiken
 5. Voor dunner beslag; Minder havermeel of iets meer melk/water in je beslag
 6. Het is zoet genoeg zoals het is maar je kan er vruchtenpuree of jam op doen. Ook lekker met deze en deze jam.
 7. In kokosvet bakken is gezond. Onder andere hier te koop
 8. Ik maak dit soort recepten altijd in een maatbeker. Daarna kan je het beslag makkelijk in de pan schenken

Handige linkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.