Simpele volkoren pannenkoeken, een gezond en snel recept voor 4 stuks!

Simpele volkoren pannenkoeken

Pannenkoekenbeslag is een mooi iets. Het is zo simpel, te simpel misschien soms wel. Want er zijn periodes dat ik dit heel makkelijk en veel zelf maak. Maar ook periodes waarin ik opeens denk dat kant en klaar pannenkoeken of kant en klaar meel handiger is. Het is inderdaad net iets sneller misschien nog maar vaak niet zo lekker eigenlijk. En dat besef ik me des te meer als ik weer eens zelf beslag maak. Nu ook, mijn dochters wilden heel graag pannenkoeken en ik had geen zin in de winkel. Dan maar weer zelf beslag maken, en gelukkig maar. Want dat blijft toch het lekkerste! Dit recept van simpele volkoren pannenkoeken is voor circa 4 stuks.

Simpele volkoren pannenkoeken

  • 100 gram volkorenmeel
  • 1 groot ei of 2 kleine eieren
  • 200 ml melk
  • Beetje olie of vet om in te bakken
  • Snufje zout
ingrediënten

Ik mix eerst de natte ingrediënten met elkaar in een maatbeker en dan voeg ik het volkorenmeel en een snufje zout toe. De meel hoeft niet door een zeef. Klop alles tot een mooi egaal beslag. Wil je een iets stevigere pannenkoek? Voeg dan nog een schepje meel toe.

Verhit wat vet in een pan en schenk je beslag erin. Bak aan beide kanten goudbruin en klaar zijn je Simpele volkoren pannenkoeken! Eet ze zoals jij lekker vindt.

Tips

Simpele volkoren pannenkoeken

Handige linkjes

american pancakes
American pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.