Havermout Bad, een natuurlijke en eenvoudige manier van verzorging

havermout bad

* Update havermout bad *

Dit is de eerste keer dat ik een update plaats bij een eerdere blog van mij. Inmiddels ben ik een aantal havermout bad beurten verder en heb een manier gevonden die voor mij fijner werkt. Ik was laatst mijn kledingkast aan het opruimen en daar kwam ik allemaal oude panty’s tegen en panty kousjes. Als ik de manier van hier beneden aanhoudt dan zit ik altijd met smurrie in een washandje wat ik nog moet schoonmaken. Niet heel veel werk maar soms wel een vervelend klusje. Bij het vinden van de oude panty’s bedacht ik mij dat ik die als havermout netje kan gebruiken!

Zo gezegd zo gedaan. Ik  knip nu elke keer een stukje eraf en vul dit met ongeveer 2 a 3 handjes havermout. Beide kanten knoop ik dicht en gooi dit pakketje in het badje terwijl het vult met warm water. Ik knijp er wat in en uiteindelijk blijft er 1/3 van over ongeveer en dat zijn de velletjes. Het hele pakketje gooi ik weg en klaar is het badje.

Eigenlijk gebruik ik nu regelmatig dit als ze in badje gaat. Mijn dochter haar haartjes worden heerlijk zacht ervan en haar huid ook. Met douchen gebruik ik dan wel soms doucheschuim. Maar dit badje is zeker een blijvertje.¬†Als je geen panty’s in huis hebt of het zonde vindt om het elke keer weg te gooien dan werkt een washandje nog net zo goed!

havermout bad

Havermout Bad

Opeens zit je kleine meid onder de gekke vlekken. Daarbij ook een snotneus en snotoogjes. In bad is dan wel lekker voor haar. De spieren kunnen ontspannen en het snot spoelt op een vriendelijke manier weg. Vriendelijk omdat het niet weggeveegd hoeft te worden. Vaak gaat dat niet zonder weerstand wat ook begrijpelijk is.

Maar wat doe je in het badje? Geen zeep of douchegel dit keer ook al heb ik fijne producten. Ik zoek iets wat puurder en rustiger is. Na enig speurwerk kwam ik daar bij mijn geliefde havermout! Een badje van havermout. Gek dat ik dit vergeten ben.

Op mijn 26ste heb ik voor het eerst waterpokken gekregen. Kennelijk heb ik dit als kind nooit gehad en heeft het mij alsnog weten te vinden. Ook niet zo lastig als je met kinderen werkt. Waterpokken komen regelmatig voor. Ik ben hier behoorlijk ziek van geweest en havermout heeft het enigszins verlicht. Dat was toen voor mij voor het eerst dat ik havermout had gekocht in de winkel.

Recept

Inmiddels staat dit standaard in mijn keuken en gebruik ik het vaak. Gelukkig maar want nu komt het goed uit voor in bad. Ik neem ongeveer 2 handjes havermoutvlokken en doe dit in een washandje. Dat sluit ik af met een elastiekje en hang ik in haar badje wat ik vul met warm water. Het washandje is goed afgesloten dus kan zo in het water gelegd worden als je het nergens aan vast kan hangen. Het water krijgt meteen een beetje een troebele kleur. Ik laat het even hangen en knijp er soms wat in.

Het heeft goed gewerkt! Haar huid is wat kalmer en voelt heel zacht aan. Haar haar is ook nog nooit zo zacht geweest. Ik ga dit vaker doen. Een goedkoop puurder badje kan bijna niet. Elke keer met zeep wassen is ook niet goed voor de tere huidjes. Uiteraard is dit ook een prima bad voor volwassenen.

Ook aan te raden met waterpokken dus dit Havermout Bad. Havermout verzacht en kan eventueel de jeuk weghalen. Soms kan een badje pijn doen met waterpokken. Maak vooral het water niet te warm en kijk goed hoe je kind erop reageert.

Een aantal havermout recepten

Havermout bestellen

Havermout bestel je makkelijk online ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.