Griekse Bananen Pancakes, een smaakvolle en eenvoudige variatie

griekse bananen pancakes

Griekse Bananen Pancakes, het klinkt al goed! Dit pancake recept is een variatie op een bestaand recept. De hoeveelheid heb ik verdubbeld en ik heb er een extra ingrediënt aan toegevoegd; Griekse yoghurt. Ik vind het toch de moeite waard om deze te delen. De smaak is net wat anders en ze waren erg goed gelukt. Dit recept is voor ongeveer 10 pancakes.

Recept Griekse Bananen Pancakes

  • 2 bananen
  • 20 gram havermeel
  • 60 gram havermout
  • 2 eieren
  • Rijstemelk scheutje, ongeveer 50 ml (water of andere melk werkt ook)
  • Volle eetlepel Griekse yoghurt
  • Snuf vanille poeder en zout

Prak de bananen in  een bak. Doe hier de Griekse yoghurt en rijstemelk bij. Goed roeren. De eieren mogen erdoor geklust worden en dan de havermout en meel. Als er een mooie pannenkoeken beslag is strooi je wat vanille poeder erdoor en een klein snufje zout.

Het bakken vergt wat aandacht. Het beslag is dik, kleurt snel terwijl de bovenkant nog zacht is. Vuur op medium en schep wat hoopjes in de pan en strijk deze een beetje uit. Ik bakte 3 pancakes per keer in 1 pan. Als de onderkant mooi bruinig is draai je ze voorzichtig om.

Ik heb kokosvet gebruikt met bakken en om de 2 rondes een beetje vet in de pan gedaan. Je kan het ook met boter of olijfolie bakken.

Serveer de Griekse Bananen Pancakes met honing of met je eigen verse jam.
Ik had er wat Tomaat Dadel Jam op gedaan.

Pancakes for everybody!

Tips

  1. Ik heb in mijn vriezer altijd homemade jam staan. Ideaal voor bij dit soort gerechten.
  2. Ook lekker met Choco Hazelnoot Pasta
  3. Nog wat Rabarber Aardbei Dadel Jam over? Smeer het op deze pancakes.
  4. Havermeel zijn havermout vlokken gemalen in je eigen hakmolentje of blender.
  5. De pancakes zijn al zo lekker van zichzelf. De banaan en vanille maken het lekker zoet.
  6. Gebruik een gezonde greenpan met de anti-aanbaklaag om je pancakes te laten slagen.
griekse bananen pancakes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.