Citroen, een krachtig stukje fruit

citroen

Met verse citroen in huis heb je altijd een basis voor een lekker drankje, thee of een gerecht. Je kan er zelfs mee schoonmaken, het doodt veel bacteriën. Ze zien er prachtig uit en de smaak is zo eigen dat ik deze kleine Superheld veel gebruik. Het liefste gebruik ik de biologische. Dit komt omdat ik de schil ook verwerk in producten. Een schil neemt veel stoffen in zich op zoals bestrijdingsmiddelen. Die wil ik bij voorkeur niet in mijn gerechten.

Deze kleine gele vriendin wordt al eeuwen gebruikt. Het groeit aan een boom die het hele jaar door vruchten krijgt. Het zijn kleine vitamine bommetjes met veel goede en leuke eigenschappen.
Citroenen bevatten onder andere; Vitamine B & C, citroenzuur, flavonoïden, kalk, koper, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en vezels.

Gezondheid

Een glas vers sap met (lauw)water in de ochtend zou je lichaam helpen ontgiften. Dankzij de vitamines en flavonoïden spoelt het je lichaam schoon van binnen. Het verlaagt de bloeddruk, neutraliseert urinezuur, ontgift de lever, stimuleert de stoelgang, lost klompjes kalk op en ook gal en nierstenen.

Citroensap is zo sterk dat het bacteriën vernietigd. Ze zeggen zelfs dat het kan helpen bij bacterie ziektes zoals malaria, difterie, tyfus, cholera enz. De rutine die je ook vind in citroensap werkt heilzaam bij oogkwalen. De schil van de citroen bevat tangeretine en dat kan helpen bij hersenkwalen zoals Parkinson. Bovendien werkt citroen ontstekingsremmend.

Citroenen zijn zuur maar in het lichaam worden ze basisch. Dat betekend dat het neutraal wordt. Dit zorgt voor een goede ph waarde in het lichaam.
Verder zijn ze goed voor je huid, helpen bij afvallen, en gaan een slechte adem tegen.

Het klinkt allemaal goed welke gezondheidsvoordelen er aan deze kleine gele superheld worden toegekend.

Tips

  1. In de zomer kan je een beetje sap in je haar doen voordat je de zon in gaat. Hierdoor krijg je op een natuurlijke manier highlights.
  2. Wat citroensap over je avocado of guacamole voorkomt verkleuring.
  3. Citroensap over je fruitsalade voorkomt dat het bruin wordt.
  4. In de ochtend een lauwwarm glaasje water met het sap van een halve citroen werkt reinigend. Hierna even een half uur niks eten.
  5. Het sap werkt bacterie dodend en reinigend. Geen afwasmiddel in huis? Een beetje citroensap in je water is een goed alternatief.
  6. Doe jezelf een plezier en koop een fijn citruspersje. Dan heb je makkelijk en snel het sap in een bakje zonder pitjes.

Een echte superheld met een heerlijke smaak!

Honey Lemon Scrub
Honey Lemon Scrub

Ideeën met citroen

Citroen Komkommer Water
Citroen Komkommer Water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.