Havermout Banaan Yoghurt Pancakes, een gezonde variatie

Havermout Banaan Yoghurt Pancakes

Eindelijk weer eens een rustige ochtend waarin ik pancakes kan bakken. Abygail en ik houden hiervan. Er staan meerdere recepten en variaties op Good Mood Mama. Het is zo simpel en variëren, gebruiken met wat je in huis hebt, maakt dit ook een heel toegankelijk gerecht. Ik had heerlijke plantaardige melk. Ideaal in dit Havermout Banaan Yoghurt Pancakes recept. Het is voldoende voor ongeveer 10 medium pancakes.

Recept Havermout Banaan Yoghurt Pancakes

 • 60 gram fijn havermout
 • 65 ml rijstemelk
 • 50 gram Griekse Yoghurt
 • 20 gram havervlokken
 • 1 ei
 • 1 banaan
 • Snufje zout
 • Snuf vanille poeder
 • Snuf (zwart) sesam.

Ik breek de banaan in stukjes en voeg deze met de rest van de ingrediënten toe aan een maatbeker. Met een vork prak ik de banaan en roer ik de rest van de ingrediënten tot een mooi glad beslag.

Je kan het beslag even laten staan zodat de havermout wat zachter kan worden. Je kan het ook met de staafmixer gladmaken. Of je kan het meteen gebruiken. Ik heb het even 15 minuten opzij gezet. De kiwi ben ik in plakjes gaan snijden. Ik verwarm een pan met wat vet. Vanuit de maatbeker schenk ik telkens kleine hoopjes pancake in de pan. Wrijf wat uit met een lepel. Bak bruin aan beide kanten in een paar minuten. De eerste keer rustig draaien, het kan wat breekbaar zijn.

Heerlijk met verse kiwi en honing erop.

Enjoy!

Tips

 1. Zoek eens op Good Mood Mama naar pancakes. Meerdere heerlijke variatie recepten komen voorbij.
 2. Volgende keer ga ik de choco Rice Dream melk proberen in dit recept.
 3. Ik heb het niet gladgemaakt. Daardoor hadden deze pancakes bite door de havermout. Wil je het glad? Dan maakt het niet uit welke havermout je toevoeg. Als de hoeveelheden maar gelijk zijn zoals boven is omschreven.
 4. Yoghurt is niet essentieel in deze Havermout Banaan Yoghurt Pancakes, maar wel erg lekker voor de smaak.
 5. Ik hou van sesamzaad. Vooral zwart sesamzaad kleurt zo mooi in gerechten.
 6. Heb je geen vanille poeder? Vanille essence, vanille stokje kan ook. Maar wat honing erdoor is ook een lekkere zoet maker.
 7. Ik heb een nieuwe staafmixer. Een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.

Variatie

Sesam Bietjes Pancakes

Havermout Banaan Yoghurt Pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.