Wortel Koolrabi Soep, een gezond en simpel recept

Wortel Koolrabi Soep

Ik had nog 2 grote wortels over en een koolrabi uit mn groente pakketje. Ik kon maar niks ermee bedenken. Tot ik mij weer bedacht dat gekookte en gepureerde groentes vaak een heerlijke basis zijn voor een saus en/ of soep. En zo ook met deze combinatie. Het is een heerlijke Wortel Koolrabi Soep geworden. Met kokosmelk en een snuf kaneel. Past perfect in dit herfstweer. Er is geen reden om dit niet te maken.

Recept wortel koolrabi soep

  • Koolrabi
  • Wortels; ik had 2 grote penen
  • 2 teentjes knoflook
  • Blikje kokosmelk (200 ml)
  • 1L (kook)vocht of bouillon
  • Hindoestaanse masala kruiden naar smaak, 1 eetlepeltje
  • Peper en zout
  • Snufje kaneel

De knol van de koolrabi schil en snij ik in stukken. De wortels schraap ik waar nodig (of schil) en snij ik ook in stukken. Van de teentjes knoflook haal ik het velletje en ik halveer de stukjes. Alles gaat in een pan met water en kook ik totdat het gaar is. De kooktijd ligt aan de grote van je stukken maar dit zal ongeveer 20 minuten zijn.
Als de groentes gaar zijn mogen deze zonder het kookvocht gepureerd worden. Het kookvocht vang ik op in een aparte bak en 1 liter kookvocht vermeng ik met 2 bouillon blokjes. Deze bouillon voeg ik toe aan de groente puree. De groente puree plus liter vocht verwarm ik weer en ik voeg de kokosmelk, masala, peper, zout en kaneel toe naar smaak. Klaar is je soepje.
Deze Wortel Koolrabi Soep is lekker met wat verse peterselie of koriander en gefruite uitjes erover.

Enjoy!

Tips

  1. Ik heb runderbouillon blokjes gebruikt maar alleen het kookvocht is ook prima.
  2. Voeg niet teveel vocht toe maar telkens een beetje. Zo voorkom je dat de Wortel Koolrabi Soep te dun wordt.
  3. Is je soep toch te dun? Ik dik het dan in met wat arrowroot. Maar je kan ook de soep laten indikken door te laten koken op laag vuur met de deksel eraf (vocht verdampt) of met wat maizena of andere verdikkingsmiddelen.
  4. Ik vind koriander heerlijk op deze soep maar (platte) peterselie werkt net zo goed.
  5. De voorkeur heeft Ceylon kaneel. Dit is de gele kaneel. Deze is de gezonde variant. Vaak wordt de Cassia kaneel verkocht en deze is roder. Helaas is dit de goedkopere minde gezonde variant.
  6. Je kan de soep ook zonder Hindoestaanse masala maken. Gebruik dan wat kerrie poeder of kurkuma poeder. Of gewoon lekker zo met de smaken van de groentes.
  7. De soep kan gevuld worden met kip, taugé, kikkererwten, linzen etc. Je maakt het zoals je zelf lekker vindt!
  8. Andere lekkere soep recepten zijn; pindasoep, zwarte bonensoep met limoen en salmorejo
  9. Of wat dacht je van Aardperen Soep, Groente Aardappel Soep of Courgette Paprika Soep
Wortel Koolrabi Soep

Handige linkjes

  • Ik heb een nieuwe staafmixer. Een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft

Sommige linkjes uit deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.