Pompoensoep zonder Bouillon, een gezond vegan en simpel recept

Pompoensoep zonder Bouillon

Simpele pompoensoep zonder bouillon blokje, weinig ingrediënten en snel klaar. Gewoon een paar pure ingrediënten en zelf op smaak brengen met kruiden. Ik wilde valsspelen en pompoenblokjes kopen. Maar helaas, de supermarkt hier heeft die niet. Ik heb gekozen voor een flespompoen omdat die schil wat makkelijker is. In 15 minuten heb ik de pompoen geschild en in blokjes gesneden. Al mijn vingers zitten er nog aan en er is geen bloed vergoten. Dat moedigt aan tot vaker pompoenen kopen. Een deel van de blokjes heb ik apart gehouden voor Gwen als babyhapje. Ik bied haar nu stukjes aan en pompoen is daar ideaal voor.

Recept Pompoensoep zonder Bouillon

 • Pompoen
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • Stukje verse gember
 • Kokosmelk 1 blik
 • Geconcentreerde tomatenpuree
 • Water
 • Hindoestaanse masala
 • Peper en zout
 • Snufje kaneel

Snij de pompoen doormidden en lepel de pitjes en draadjes eruit. Met een dunschiller heb ik de schil eraf gehaald en de pompoen in blokjes gesneden. Ui, knof en gember mogen grof gesneden worden.

In een pan verhit ik wat olie en voeg ik eerst de ui toe. Als deze wat kleurt voeg ik de knoflook en gember toe. Even meebakken en dan mag de Hindoestaanse masala erbij. Dit laat ik inbranden (niet verbranden!) en dan mogen de pompoen blokjes erbij. Even roeren, voeg wat water toe. Zorg dat de pompoenblokjes in het water liggen maar niet helemaal kopje onder. Op laag vuur laten pruttelen totdat de pompoen uit elkaar valt. Blikje tomatenpuree erbij en haal de pan even van het vuur. Pureer tot een gladde massa met de staafmixer en voeg het blikje kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel nog wat masala en snufje kaneel.
Op laag vuur laten pruttelen en klaar is je Simpele Pompoensoep!

Eet smakelijk

Pompoensoep zonder Bouillon

Tips

 1. Je kan uiteraard ook gewoon kant en klare pompoenblokjes gebruiken maar het bereiden van deze Simpele Pompoensoep viel me alles mee.
 2. Geen Hindoestaanse masala? Kerrie poeder kan ook.
 3. De hoeveelheden luisteren niet heel nauw. Gember, ui, knot, is het iets meer of minder; het maakt niet uit.
 4. De hoeveelheid was voldoende voor 2 volwassenen en een kleuter voor 2 dagen.
 5. Ik eet het graag met rijst erin. Dit kook ik apart en schep ik eerst in mijn soepkom. Daarna de soep erop. wat koriander of peterselie erop en gefruit uitje, dit maat het helemaal af.
 6. Wil je een beetje een bite? Voeg bijvoorbeeld wat kikkererwten, mais, taugé of bloemkool toe.
 7. Beetje spice? Een Spaans pepertje is heerlijk erbij.
 8. Wortel Paprika Soep is ook een aanrader.

Gezonde pannen

Veel pannen hebben geen gezonde anti aanbaklaag, ik was me hier niet bewust van. Tegenwoordig kook ik alleen nog met emaillen pannen van Riess en de anti aanbakpannen van Greenpan. Een fijn gevoel dat mijn gezonde maaltijden ook gezond bereid worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.