Sesam Bietjes Pancakes, een variatie met yoghurt en bietjes

Sesam Bietjes Pancakes

Ik ben mijn recepten en foto’s aan het optimaliseren op mijn site en het valt me op dat ik een periode had waarin we veel pancakes aten hier thuis. Mijn basis recept voor American Pancakes is heel simpel en snel. Vandaag heb ik hier een leuke variatie op gemaakt. Sesam Bietjes Pancakes. De bietjes heb ik gebruikt voor de kleur maar het beïnvloed zeker ook de smaak. Dus hoe meer bietjes (poeder, sap, puree etc) hoe roder de kleur en hoe meer je hiervan proeft. Ik heb gekozen voor een beetje, dus de pannenkoekjes zijn lichtroze geworden.

Buiten de kleur is het ook gezond. Het poeder dat ik gebruik is rijk aan vitamine c, ijzer, mineralen en antioxidanten. Verder heb ik gebruikt wat ik in huis had. Ik heb zelfs een beetje kokossuiker toegevoegd. Dit als tegenhanger in smaak voor de bietjes. Met dit recept heb ik 22 Sesam Bietjes Pancakes gemaakt.

Recept Sesam Bietjes Pancakes

 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 100 ml rijstemelk
 • 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • Water
 • 2 eieren
 • Vanille poeder, klein snufje
 • Snufje zout
 • Rode bieten poeder, 2 theelepeltjes
 • Kokossuiker, eetlepel
 • Zwart sesamzaad naar smaak

Gebruik een grote maatbeker. Straks als je beslag klaar is schenk je het zo in de pan.

100 ml rijstemelk mag in de maatbeker. Schep de 3 eetlepels Griekse yoghurt erbij en goed roeren. Vul aan met water tot 200 ml in de maatbeker. Nu mogen de 2 eieren erbij, bieten poeder, vanille poeder, kokossuiker en wat sesamzaad. Goed klutsen met een garde. Als dit een mooi mengsel is voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Goed mixen totdat er een dik en egaal mengsel ontstaat. Voeg eventueel nog wat extra sesamzaad toe. Ik heb nog een klein beetje water toegevoegd, 25 ml, omdat het net iets te dik was.

Schenk in een pan 3 a 4 hoopjes per keer. Paar minuten aan elke kant en klaar. In het begin heb ik wat vet gesmolten en dit was voldoende voor alle Sesam Bietjes Pancakes.

Elke keer worden de pancakes net wat anders en dat zie je goed op het einde. Wij hebben wat honing erover heen gegoten.

Smakelijk eten!

Tips

 1. In plaats van Griekse yoghurt kan je ook gewoon 200 ml rijstemelk of andere melk gebruiken.
 2. Wat kaneel erin geeft het een lekkere spice.
 3. Ik heb 22 kleine/medium pancakes gebakken. Uiteraard ligt het eraan hoe groot jijzelf lekker vindt.
 4. Wij eten geen 22 Sesam Bietjes Pancakes. Ik heb ze dan ook bewaard en bak ze kort op voor de lunch of dag erna. In de avond ga ik ze kort in de pan verwarmen met wat geraspte kaas erbij. Lekker bij de soep die ik gemaakt heb. Of vries ze in!
 5. Blank sesamzaad werkt ook goed. Zwart sesamzaad is net wat sterker van smaak en de kleur vind ik goed in deze pannenkoekjes passen.
 6. Ik heb rode bieten poeder van Pit & Pit gebruikt. Je kan ook een schepje kookvocht van je bietjes gebruiken (vries dit in als je bietjes kookt in ijsblokzakjes of bakjes) of je kan een stukje biet pureren.
 7. Rest van de ingrediënten heb ik ook allemaal van Pit & Pit. Ik wordt niet gesponsord maar ben gewoon fan van deze webwinkel met heerlijke kruiden, noten, honing etc.
 8. Basis recept American Pancakes.
 9. De kokossuiker kan je ook eruit laten of een andere suikersoort gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.