Tomaat Dadel Chutney, een snel en pittig recept

Tomaat Dadel Chutney

In een spontane bui had ik mijn heerlijke simpele Indiase curry op het vuur staan. Maar nu wil ik graag een chutney erbij. Zoet en pittig zijn smaken die ik daar goed mee samen vind gaan. Mijn recept voor Tomaten Dadel Jam kwam in me op en ik heb deze zo aangepast dat het een Tomaat Dadel Chutney is geworden. Heerlijk! Ook gewoon voor bij de kaas of op je boterham. En de pittigheid heb je zelf in de hand.

Recept Tomaat Dadel Chutney

 • 6 medium tomaten
 • 1 ui
 • 3 tenen knoflook
 • 4 dadels
 • Chili vlokken, wat je zelf wilt.
 • Koriander gedroogd, een eetlepel
 • Peper en zout

Snij de tomaten en ui grof. Verwijder de kern van de knoflook en snij ook in grove stukken en hetzelfde mag je met de dadel doen. Vergeet niet de pit te verwijderen.

Voeg de tomaten, ui, knoflook en dadels toe in een pan en zet zachtjes het vuur aan. Goed roeren totdat de tomaten vocht gaan afstaan. Dan mag de koriander, peper, zout en chili vlokken erbij. Op laag vuur laten pruttelen en goed blijven roeren. Na ongeveer 15 minuten was de Tomaat Dadel Chutney goed bij mij. Ik heb het nog wat gladder gemaakt met de staafmixer.

Strooi eventueel wat verse koriander of peterselie erover.

Genieten maar!

Tips

 1. Invriezen kan prima, je kan dit ook in ijsblokjes bakjes doen. Zo kan je telkens een kleine hoeveelheid ontdooien. Lekker voor als je wat op brood wilt doen of maar een beetje nodig hebt.
 2. Hoe pittig bepaal je zelf. Hoe meer chili vlokken je toevoegd, hoe pittiger.
 3. Is je saus te dik? Voeg dan wat water toe. Is je saus te dun? Dan mag je het langer laten koken. Als je dadels gebruikt dikt het bij het afkoelen nog meer in.
 4. Tomaat Dadel Jam
 5. Indiase Curry
 6. Ik heb een nieuwe staafmixer. Een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.
Tomaat Dadel Chutney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.