Vegetarische Falafel Ovenschotel, een snel en simpel recept

vegetarische falafel ovenschotel

Vegetarische falafel ovenschotel, dit recept is per toeval ontstaan. Een tijd terug ben ik voor het eerst snijbonen gaan maken. Deze groente is net weer anders dan de andere bonen. Alleen even doppen, in stukjes snijden en koken. Ik doe er een scheutje sesamolie door en klaar is het. Die dag had ik wat aardappels erbij gebakken en toen was ik nog een derde iets vergeten. Het enige wat ik in de koelkast had liggen was falafel.

En gelukkig maar, want die 3 smaken zijn dus perfect bij elkaar. Er is weinig meer nodig en je maaltijd is al goed. Dat was het begin voor deze vegetarische falafel ovenschotel. Ik heb het recept iets vergroot zodat we er lekker 2 dagen van kunnen eten. Ook heb ik er bewust geen stamppot van gemaakt zodat er variatie is. Maar stamp je liever je aardappels; dit kan ook.

Het recept was voor ons 3 voldoende voor 2 dagen. De hoeveelheden van aardappelen kan je mee wisselen, iets meer of minder maakt niet uit.

snijbonen

Recept Vegetarische Ovenschotel

  • Pak snijbonen
  • 3 medium zoete aardappels
  • 5 grote aardappels
  • Pak falafel (Vivera heeft mijn voorkeur)
  • Strooikaas
  • Sesamolie
  • Peper en zout
  • Eventueel: kruiden of sesamzaadjes om mee af te toppen

Dop de snijbonen en snij in kleine stukjes. Kook deze in ongeveer 10 minuutjes gaar. Niet te zacht want ze gaan nog de oven in. De aardappels schillen en in plakjes snijden. Kook deze ook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat even afstomen. Giet de snijbonen af en voeg een scheutje sesamolie toe en schud even door.

De falafel verkruimel ik vervolgens met mijn hand en doe ik bij de gekookte aardappel schijfjes. Daarna voeg ik de gekookte snijbonen met sesamolie toe. Even schudden of omscheppen. Je maaltijd is zo al lekker maar we gaan er een vegetarische falafel ovenschotel van maken.

Schep het mengsel in een ovenschaal die ingevet is met boter of olie. Als laatste lekker gratineren met kaas en eventueel sesamzaadjes en kruiden. In een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 20 minuutjes afbakken en klaar is je vegetarische falafel ovenschotel.

Lekker met wat home mode knoflooksaus en sriracha erover.

Eet smakelijk!

vegetarische falafel ovenschotel

Tips

  1. Ik heb de ovenschaal ingevet met vegan vloeibare boter van The Flower Farm. Werkt prima!
  2. Je kan ook de aardappels gewoon koken, boontjes met sesamolie en falafel los bakken en dit samen serveren. De smaken matchen gewoon erg goed. Al is het zo in een vegetarische ovenschotel nog smaakvoller en makkelijk voor 2 dagen.
  3. Ik heb wat zwart sesamzaad en tzatziki kruiden erover gedaan.
  4. Peper en zout heb ik heel weinig toegevoegd. De falafel is zo kruidig dat dit recept meteen op smaak is.
  5. De combinatie van zoete en normale aardappel is heerlijk maar met maar 1 soort aardappel kan je dit recept ook prima maken. Voorgegaarde plakjes werken ook prima als je nog sneller wilt zijn.
  6. Ik kan echt aanraden om sesamolie in huis te halen. Dit is zo’n lekkere smaakmaker. In salades of over groentes.
  7. Op zoek naar goede, fijne en betaalbare ovenschalen? Ik ben verliefd op de groene emaille schaal.
  8. Meer inspiratie nodig met vegetarisch koken? Er zijn veel leuke vegetarische kookboeken te vinden.
  9. Deze bonenschotel van mij is ook een aanrader voor een lekker en simpel recept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.