Ik had allemaal restjes groente in huis liggen en een venkel. Laatst had ik een heerlijk venkel soepje gemaakt. Maar nu wilde ik wat anders en dat is een Venkel Groente Saus geworden. De combinatie van groentes blijkt heerlijk te werken. Een saus bomvol vitamines die prima smaakt. Je kan het eten over rijst, pasta, couscous etc. Met balletjes erin of zonder. Onderaan zal ik laten zien hoe ik het gegeten heb. Dit recept is voldoende voor een flinke pan saus. Genoeg voor 2 dagen en voor 2 personen.
Recept venkel groente saus
- Venkel
- Rode paprika
- 2 wortels
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- Fles passata of zelf tomaten ontvellen en pureren.
Maak alle groentes schoon en snij grof. Breng aan de kook in een pan met een laagje water. Niet teveel water. Laat voor ongeveer 10 minuten koken, totdat het zachter is. Pureer de groentes zonder het kookwater eerst, voeg eventueel later wat kookvocht toe. Als laatste de tomatensaus erbij en klaar is deze heerlijke Venkel Groente Saus.
Ik heb deze saus gegeten met: Couscous op een wrap. Daarover verse komkommer, ui, en feta. Wat gefruit ui erover. Heerlijk.
Enjoy!
Tips
- De smaakcombinaties van groentes werken erg goed in deze Venkel Groente Saus. Maar je kan het naar eigen smaak aanpassen.
- Laat de groentes niet te lang koken. Zo verlies je veel vitamines.
- Je kunt de groentes ook stomen.
- De Venkel Groente Saus kan ingevroren worden.
- Ik heb altijd een neutrale tomaten saus in huis zonder gekke toevoegingen. Maar je kan dit ook zelf maken. Maak een kruisje in een tomaat en giet hier kokend water over. Even laten staan voor 10 minuten. Daarna kan je het velletje er zo afhalen. Pureren en klaar is je saus. Eventueel nog zeven als je geen pitjes wilt.
- Deze Venkel Kokos Soep is ook een aanrader.
Gezonde pannen
Veel pannen hebben geen gezonde anti aanbaklaag, ik was me hier niet bewust van. Tegenwoordig kook ik alleen nog met emaillen pannen van Riess en de anti aanbakpannen van Greenpan. Een fijn gevoel dat mijn gezonde maaltijden ook gezond bereid worden.