Appel Rabarber Smoothie, een verrassend recept

Appel Rabarber Smoothie

Rabarber zit weer in mijn groente en fruit tas! Heerlijk vind ik dit. Normaal gesproken maak ik graag de Aardbei Rabarber Dadel Jam. Maar dit keer ben ik voor de Appel Rabarber Smoothie gegaan. Net even wat anders. Een welkom ingrediënt voor smoothies wat mij betreft. Rabarber is een groente en zit vol ijzer. De bladeren kan je daarentegen beter niet eten. Dit recept is voldoende voor ongeveer 600 ml. Het recept voor de jam deel ik onderaan bij tips.

Recept Appel Rabarber Smoothie

  • 2 appels
  • 2 medium stengels rabarber of 1 lange stengel
  • Vanille yoghurt
  • Scheut kokosmelk

Ik verwijder het klokhuis van de appel. De schil laat ik zitten. Bij de rabarber snij ik de uiteindes weg en eventuele draden die meekomen verwijder ik ook. Ik snij beide in stukjes. Eerst doe ik een scheutje vanille yoghurt in de blender en klein beetje kokosmelk. Daarop de appel en rabarber. Ik mix het glad en proef. Voeg naar behoefte meer vanille yoghurt of kokosmelk toe.

Proost!

Tips

  1. Onderin de blender voeg ik eerst de vochtige ingrediënten toe zoals yoghurt en melk. Zo mixt het makkelijker.
  2. Of gebruik een staafmixer. Ik heb een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.
  3. Je kan ook andere yoghurt gebruiken en eventueel wat vanille poeder toevoegen. Of probeer eens een beetje kaneel voor wat spice in je smoothie.
  4. In plaats van kokosmelk kan elke soort melk wel of water.
  5. Giet de Appel Rabarber Smoothie in een fles en voeg een handje havermout toe. Laat dit een nachtje staan en je hebt een overnight oatie. Een ideaal, snel en voedzaam ontbijt in de ochtend.
  6. Op het einde kan je meer yoghurt, melk of water toevoegen als je de smoothie dunner wilt. Of voor de smaak.

Linkjes

Appel Rabarber Smoothie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.