Deze powersoep zit vol goede ingrediƫnten. Wist je dat bijvoorbeeld een paprika 3x zoveel vitamine C bevat dan een sinaasappel? Gember zou ontstekingsremmend zijn en ui en knoflook hebben antibacteriƫle eigenschappen. Dit recept voor Wortel Paprika Soep is zo gemaakt. Zonder bouillon en lekker naar eigen smaak. In het recept geef ik mijn hoeveelheden door maar het luistert niet heel nauw. Met mijn hoeveelheden had ik een pan vol. Voldoende voor 2 dagen.
Recept Wortel Paprika Soep
- 7 winterpenen
- 5 snoeppaprika’s
- 2 uien
- 2 tenen knof
- Blik kokosmelk
- Blik gepelde tomaten
- Stukje verse gember
- Hindoestaanse masala kruiden (of kerriepoeder)
- Peper en zout
- Water
Optioneel
- Sojasaus
- Kaneelpoeder
Alles mag wat grover gesneden worden omdat de staafmixer het glad gaat maken. Verwarm wat olie of vet en begin met je uitje, daarna de knoflook en gember stukjes erbij en even aanfruiten. Voeg 2 eetlepels Hindoestaanse masala kruiden toe en laat inbranden, niet verbranden. Haal het kruidenmengsel steeds los van de bodem van de pan.
Voeg de wortel en paprika stukjes toe en een kop water. Roer goed alles door elkaar. De gepelde tomaten mogen in een zeef en prak met een vork het vocht eruit in de pan. Voeg wat peper en zout toe. Breng aan de kook. Op laag vuur laten koken met de deksel er schuin op. Na ongeveer 15/20 minuten zijn de wortel en paprika zachter en voeg je de kokosmelk toe. Maak glad met een staafmixer. Is het dik? Voeg telkens een beetje water toe totdat de soep de gewenste dikte heeft voor jou.
Breng op smaak met peper, zout en masala. Ik voegde nog wat kaneel poeder en sojasaus toe.
Eet de Wortel Paprika Soep lekker met wat rijst en een gefruit uitje erop.
Eet smakelijk
Tips
- Kan je geen Hindoestaanse Masala vinden? Kerrie poeder werkt ook.
- Geen sojasaus? Wat maggie werkt ook als je een zoute smaakmaker wilt.
- Wat wortels minder of een grote paprika. Het maakt allemaal niet zoveel uit in deze Wortel Paprika Soep. Leer jezelf aan om te koken op smaak. Blijf proeven en rustig aan op smaak brengen.
- Je snijd alles grof maar de wortel en paprika worden wel sneller gaat als je het fijner snijdt.
- Kokosmelk hoeft niet light. Dit is te bewerkt of gewoon met water verdund. Kokosmelk bevat goede vetten. Wil je nou toch een light variant? Gebruik dan een half blik en verdun zelf met water. De rest van de kokosmelk kan je invriezen voor een andere keer.
- Andere topsoepjes: Simpele Pompoensoep, Broccoli Venkel Soep, Marokkaanse Soep
Gezonde Pannen
Veel pannen hebben geen gezonde anti aanbaklaag, ik was me hier niet bewust van. Tegenwoordig kook ik alleen nog met emaillen pannen van Riess en de anti aanbakpannen van Greenpan! Een fijn gevoel dat mijn gezonde maaltijden ook gezond bereid worden.