Zoete Parelgort, een heerlijke ontbijt optie

Zoete Parelgort

Ik ben uitgedaagd door Lassie. Ik kreeg een leuke email waarin ze mij vertelden dat er een nieuw product op de markt komt en of ik daarvoor een recept wil bedenken. Het is een speciaal product, biologisch, gezond, laag in kcal en luistert naar de naam parelgort. Totaal nieuw voor mij maar ik hou wel van een uitdaging; hello Zoete Parelgort.

Vanochtend had ik trek in pap maar geen idee of dit zou werken met parelgort dus heb ik twee recepten bedacht voor het geval er 1 zou mislukken. Een zoet en een hartig recept. Het is niet geworden wat ik had verwacht maar eigenlijk nog beter. Ik had gedacht dat parelgort meer een vervanger voor rijst en couscous zou zijn. Maar dit product is geheel anders en dat maakt het aantrekkelijk om te gebruiken voor mij. De smaak is nootachtig en de bite is lekker en stevig. Ik kan het geen parelgort pap noemen, daarvoor heeft het teveel bite. Maar het is een ideaal recept om de dag mee te beginnen. Het verzadigd heel snel en met een warme en volle buik kwam ik de dag makkelijk door tot de middag.

Zoete Parelgort is het eerste recept wat ik deel in deze uitdaging. Voldoende voor een ontbijt die ik met mijn dochter van 19 maanden heb gedeeld. Ook geschikt voor jonge smullers dus.

Recept Zoete Parelgort

 • 75 gram Lassie parelgort
 • 200 ml rijstemelk
 • 150 ml water
 • 15 gram kokosrasp
 • 1 a 2 eetlepels kokossuiker
 • 1 a 2 theelepels koekkruiden
 • Snufje zout

Weeg de parelgort af en doe dit in een pannetje met de rijstemelk en 150 ml water. Kokosrasp, koekkruiden en een heel klein snufje zout erbij. Goed roeren en aan de kook brengen. Vuur laag en in ongeveer 25 minuten koken en roeren. Daarna mag het vuur uit en laat ik het nog ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan nagaren.

De Zoete Parelgort behoudt zijn bite en dat maakt dit tot een uniek ontbijt. Goed kauwen zorgt voor een verzadigd gevoel en een betere opname van voedingsstoffen en verbranding. Heerlijke herfstige smaken en simpel om te maken.

Enjoy!

Tips

 1. Ik heb kleine pakjes rijstemelk in huis omdat ik de hoeveelheid makkelijk vind. Een groot pak gaat vaak niet op. Je kan ervoor kiezen om 350 ml rijstemelk te gebruiken in plaats van water erbij.
 2. Je kan ook voor een andere melksoort kiezen. Rijstemelk vind ik lekker omdat het fris en zoet van smaak is.
 3. Geen kokossuiker? Honing of andere suiker volstaat ook.
 4. In plaats van koekkruiden kan je ook alleen kaneel gebruiken in je Zoete Parelgort. Of een schep rauwe cacao. Dan creĆ«er je een soort van “Bounty Parelgort” ontbijt.
 5. Liever een hartig recept? Probeer dit recept voor een parelgort salade.

Lassie Parelgort

Frisse Parelgort Salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.