Appel Speculaas Moes, een snel en lekker recept

kruidig appeltje

De appels lagen weer in de aanbieding omdat ze nog maar kort houdbaar waren. Een teken voor mij dat ik weer lekker jam kan maken! Of appelmoes, het gaat hier in huis een beetje gelijk op. Ik smeer het op brood maar je kan het ook als appelmoes gebruiken. Tijd voor Appel Speculaas Moes.

Abygail eet ook graag appel alleen komt ze niet zo goed door de schillen nog heen. Normaal zou ik appels niet zo snel schillen als ze biologisch zijn maar ik help haar door dit wel te doen. Een kokhalzend kind is ook niet fijn. Het is niet dat ze het vies vindt of niet wilt eten. De schillen bewaar ik wel en voeg ik toe bij mijn jam die ik maak! Zo wordt er niks weggegooid en goed gebruik van gemaakt. Het recept omschrijf ik voor 2,5 appel. Uiteraard kan je meer of minder gebruiken. Kijk naar wat je hebt liggen. Dit is een richtlijn voor de Appel Speculaas Moes

Recept Appel Speculaas Moes

 • 2,5 appel
 • 5 dadels
 • Eetlepel koekkruiden
 • Water
 • Heel klein snufje zout, echt maar paar korreltjes.

Ik begin met het snijden van de appels en verwijder het klokhuis. Daarna ontpit ik de dadels. Alles mag vervolgens in een pan, kruiden ook, en dan voeg ik wat water toe. Lekker laten pruttelen op laag vuur. Net zolang totdat de appels en dadels lekker zacht zijn en uit elkaar vallen. Even met de staafmixer gladder maken en klaar is je Appel Speculaas Moes.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Voeg meer water toe als het dik is en laat nog wat langer koken als het te waterig is.
 2. Bij afkoelen dikt het ook nog in door de dadels.
 3. Prima in te vriezen. Ik vul ijsblokjes bakjes met deze Appel Speculaas moes. Dan ontdooi ik 1 a 2 blokjes voor op brood. Zo heb je altijd een lekkere voorraad thuis.
 4. Het zout is voor de balans met de zoete appel en dadel. Het hoeft niet maar het is wel erg lekker voor de smaakbalans. Als je het toevoegt echt maar een paar korrels.
 5. Ik heb de koekkruiden van Pit&Pit gebruikt.
 6. Heb je geen koekkruiden dan kan je dit ook met kaneel maken.
 7. Je kan ook een peer toevoegen.
 8. Ik heb een nieuwe staafmixer. Een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.
 9. Ik bestel bij de Xenos altijd handige kleine glazen potjes. Ideaal voord it soort recepten.
Appel Speculaas Moes

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.