BBQ tips, een aantal inspiratietips voor het barbecue seizoen

Sta jij ook al weer te popelen? Ben je al jouw BBQ aan het afstoffen en de grills laten glimmen? Of ben jij een diehard die ook in de herfst en winter lekker de barbecue laat staan? Wat voor een soort BBQ-er jij ook bent ik deel graag wat tips om jouw barbecue beleving nog leuker, lekkerder en beter te maken.

photo of chicken meat being cooked over a campfire
Photo by Quang Nguyen Vinh on Pexels.com

BBQ

Een belangrijke basis in deze BBQ tips is natuurlijk de BBQ zelf. Voor een ieder is welke barbecue de beste is natuurlijk anders. Je hebt ze simpel en handzaam, tot complete buitenkeukens met allerlei mooie extra´s erbij. Wij zijn begonnen met een simpele BBQ om eens te testen of het ook echt iets is voor ons. Daarbij wilde ik een hoge barbecue met wieltjes, dit in verband met kinderen. Zo kunnen we het makkelijk verplaatsen.

Als eerste in deze BBQ tips wil ik dan ook aandacht vragen voor jouw juiste barbecue. Wat past bij jouw kookgedrag. Wat past in de omgeving waar die komt te staan en wat vind je mooi? Er is een prachtige barbecue winkel waar je allerlei soorten kan ervaren, voelen en zelfs in gebruik kan zien! Dat is nog eens ideaal bij het vinden van jouw perfect match.

bbq tips crop person using grill while cooking
Photo by Enric Cruz López on Pexels.com

Recepten in BBQ tips

Oké de basis is er, de BBQ zelf. Maar wat je erop gaat maken en wat erbij te serveren is net zo belangrijk! Je wilt uiteraard wel genieten van wat je gaat eten. Het belangrijkste is natuurlijk hetgeen je gaat barbecueën: vlees, vis of groente. Kies, experimenteer en varieer! Een aardappel in folie kan je heerlijk poffen, vlees en vis laat zich perfect marineren. Of wat dacht je van gegrilde courgette of een maiskolf. De side dishes zijn natuurlijk ook altijd een feestje bij de maaltijd. Tijdens het wachten of als smaakvolle aanvulling. In deze blog deel ik de lekkerste BBQ side dishes. Een smaakvolle inspiratietip in deze BBQ tips.

Lekkere en eenvoudige recepten om te maken bij een barbecue

Het weer

Als derde BBQ tip gaan we het over het weer hebben. Het weer is natuurlijk een belangrijk element om rekening mee te houden. Inmiddels is gebleken dat barbecueën elk seizoen wel mogelijk is. Maar toch zijn er een aantal aandachtspuntjes. Bij storm, harde wind, heftige regen en elk ander soort extreem weer is het natuurlijk geen goed idee. Als jij de luxe hebt van een buitenplaats met afdakje is dat fijn en kan je ook met miezer en regen gewoon de BBQ aansteken. Maar let wel op dat het afdakje hoog genoeg zit. Gelukkig leven we in 2022 waarbij er diverse apps zijn waarmee je enigszins wat vooruit kan kijken naar het weer.

Workshop als laatste BBQ tips

Als laatste in deze BBQ tips wil ik een optie tot verdieping meegeven. Dit is niet alleen leuk voor jezelf maar ook erg leuk om met vrienden, familie of collega´s te doen. Want hoe fijn is het om gerichte workshops te volgen en zo een master BBQ-er te worden?! Niet alleen is het lekker om weer even eruit te zijn, iets te leren en je skills te verrijken. Het is ook echt tof om weer iets nieuws te leren. De BBQ speciaalzaak biedt bijvoorbeeld diverse soorten workshops aan. Van de basics tot het ultieme vlees grillen.

Ik moet eerlijk bekennen dat het wel gaat kriebelen bij mij. Ik ben wel een lekker weer BBQ-er en met kleine kinderen in de tuin is het voor mij nog niet echt ideaal geweest. Maar ze groeien op en ik heb nu al helemaal zin in gezellige zomeravonden met de heerlijke barbecue geuren en smaakvolle side dishes. En ook in deze gekke coronaperiode is het ideaal om dit lekker in de frisse buitenlucht te kunnen doen!
Heb jij nog handige BBQ tips?

bbq tips orange and red tomatoes
Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking welke mijn mening niet beïnvloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.