Favoriete ruimte in huis, heb jij een voorkeur?

people reading books in library
Photo by BERK OZDEMIR

Later als je groot bent, dan heb je allemaal dromen en beelden van wat je zou willen, toch? Een baan, een relatie en een woonplek bijvoorbeeld. Ik had bijvoorbeeld altijd al in mijn hoofd dat ik hele grote boekenkast in mijn woonkamer zou willen, mèt een trapje. Nou die is er inmiddels! Zo heb ik voor elke ruimte in huis wel bepaalde wensen en dromen, nog steeds, ook al ben ik al groot. Een favoriete ruimte in huis, heb jij die?

Woonkamer als favoriete ruimte in huis

Ik hou wel van mijn woonkamer en dit is zeker een favoriete ruimte in huis. Dit is het middelpunt. De keuken zit hieraan wat ik belangrijk vind. Daarbij ook een tuin. Ook is het een verzamelpunt van al onze favoriete dingen. Mijn verzameling boeken en vinyl plaatjes staan er. Maar het is ook een plek om te spelen voor mijn dochters. Mijn man heeft high tech snufjes geïnstalleerd met zijn Google nest. De lampen en radio gaan bijvoorbeeld met stembediening aan. Dit is echt een plek om te leven en genieten. Voor ons als gezin, voor ons als mens en voor mensen die langskomen.

Het is een gezellig samenkomen van diverse dingen en tegelijk probeer ik wel wat rust te krijgen. Zo berg ik speelgoed per soort op. Wissel ik interieur items af zoals kussentjes, bepaalde droogbloemen, planten, kaartjes en andere snuisterijen. Er mag zeker wel in geleefd worden maar het moet voor mij niet overdonderend zijn. Het is een plek om te genieten, spelen, eten, leven en om samen te komen.

planten woonkamer

De keuken

De keuken is ook zeker een belangrijk onderdeel. Ik kook veel en graag en als ik niet kook dan komen er toch allerlei lekkere dingen hier vandaan. Zeker met kinderen in huis, is dit een plek wat goed gevuld moet zijn. Mijn keuken nu is niet mijn droomkeuken. Het is oud en heeft echt een opknapbeurt nodig. Ik zou heel graag een grote oven willen en een mooi marmer of houten aanrecht. Ook wil ik heel graag een zitplek zoals een kookeiland of een soort van bar. Als ik kook zijn mijn kinderen graag bij me, en daarbij is het gezellig om erbij te zitten als er gekookt wordt. Gezien wij niet een heel groot budget hebben, speur ik wel eens bij goedkope keukens voor inspiratie.

In mijn droomkeuken wil ik ook genoeg ruimte voor voorraad. Ik hou van inslaan zodat ik altijd wel iets kan maken. Een mooi en toegankelijk kruidenkastje en plek voor verse kruiden hoort ook bij mijn droom. Net zoals een zwart-wit geblokte vloer. Ook voldoende plek voor glaswerk, servies en pannen. En natuurlijk plek om al mijn mooie food foto’s te kunnen maken. Mijn keuken is nu niet mijn favoriete ruimte maar ik hoop dat dit ooit wel het geval gaat zijn. Een budget keuken is ook een prima stap in de richting van mijn droomkeuken!

Slaapkamer

Mijn slaapkamer is ook een favoriete ruimte in huis. Deze plek is echt voor rust! Even niks moeten, even afsluiten voor de wereld. Heerlijk vind ik het om even alleen hier te zijn. Ik heb een mooie boekenkast hier ook (sja boekennerd en eigenaar van een boekenblog) en geniet ervan om hier een boek uit te zoeken. Of om er gewoon naar te kijken. Een fris opgemaakt bed erbij, misschien wat muziek. Heerlijk even bijkomen van de drukte die het leven geeft.

Aan de andere kant gebeurd het ook vaak dat we als gezin in ons giga bed zitten en lekker filmpjes gaan kijken. Het blijkt ook een prima opvangplek voor mijn kinderen om bij te komen indien er nachtmerries zijn. En natuurlijk een plek voor quality time met mijn partner. Even samen zijn zonder gestoord te worden. Ook deze ruimte heeft meerdere fijne mogelijkheden. Maar voornamelijk is dit een favoriete ruimte in huis voor rust en even afsluiten.

tips voor beter slapen bed favoriete ruimte in huis

Andere plekken als favoriete ruimte in huis

Ik ben graag thuis, al reis ik ook graag. Maar gezien de afgelopen coronaperiode en mijn eigen gezondheid, heb ik erg veel in huis geleefd. En is dit dus ook een plek waar ik me lekker wil voelen. Ik geniet ook van de badkamer, dit is een plek van ontspanning. Maar ook deze kan wel een opknapbeurt gebruiken. Al met al woon ik in een oud huis wat opgeknapt moet worden. Dat biedt mogelijkheden qua verbouwen natuurlijk zoals bijvoorbeeld met een droomkeuken! Zo kan je een favoriete ruimte in huis geheel naar wens maken.

Tegelijk weet ik niet of ik wel de puf heb voor verbouwen en zou ik graag willen verhuizen. Maar ja gezien de huizenmarkt is dit ook niet de makkelijkste weg. Wat ik wel weet is dat er altijd opties zijn om je thuis fijn te maken. En voor nu ga ik even voor de budget opties om een favoriete ruimte in huis te maken van alle plekken die ik heb. En wat niet favoriet is.. daarvan doe ik gewoon de deur even dicht.

Welke plek is jouw favoriete ruimte in huis?

black kettle beside condiment shakers and green fruits and plants on tray on brown wooden table favoriete ruimte in huis
Photo by Mark McCammon

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.