Eenvoudige bbq recepten om bij een barbecue te maken

Eenvoudige bbq recepten

Het zonnetje begint ons aardig toe te lachen, de lente hangt in de lucht en de hooikoorts vliegt in het rond. Lekker weer betekent ook de barbecue afstoffen en lekker genieten van het buiten koken. In deze blog deel ik 5 lekkere en eenvoudige bbq recepten om bij een barbecue te maken. Plus nog een leuke tip voor een toffe barbecue!

Eenvoudige bbq recepten om bij een barbecue te maken

1. Kruidenroomboter

Niks zo passend in lekkere en eenvoudige bbq recepten om te maken bij een barbecue als deze kruidenroomboter. Als je dit eenmaal zelf hebt gemaakt, dan wil je niks anders meer. Je kan als basis roomboter gebruiken. Grasroomboter is nog fijner omdat dit zachter is. Maar vegan boter werkt net zo goed. Kies de kruiden van jouw smaak en binnen no time heb je een lekker recept voor bij de barbecue. Perfect op stokbrood, in een gepofte aardappel of om op je warme vlees/groente te smelten.

Lekkere en eenvoudige recepten om te maken bij een barbecue

2. Aardappelsalade

Lekkere en eenvoudige bbq recepten om te maken bij een barbecue, daar kan een goede aardappelsalade niet bij missen! Ik heb een hele simpele en klassieke variant. Maar ook een recept met zoete aardappel. Ik vind het zo heerlijk een frisse aardappelsalade bij een lekker vleesje, visje of gegrilde maiskolf van de barbecue. Welke aardappelsalade heeft jouw voorkeur?

3. Tomaten salsa in eenvoudige bbq recepten

Belangrijk in dit recept is dat je smaakvolle tomaten kiest! Dit recept is heel simpel maar valt of staat met de juiste ingrediënten. Het is echt Italiaanse glorie, op en top in smaak en kleur. De tomaten salsa is lekker op brood, met een toastje of lekker naast een stukje vlees of vis. Maar het smaakt ook prima op gegrilde courgette van de barbecue.

Eenvoudige bbq recepten

4. Mexicaanse salade

Fris, knapperig en smaakvol. Ook deze salade kan niet missen bij lekkere en eenvoudige bbq recepten. Wederom is het samenspel van smaken een waar smaakfestijn. Het is snel klaar en blijft lang knapperig. Lekker voor erbij maar ook lekker op een wrap met gegrilde vis/vlees of groentes van de barbecue.

Lekkere en eenvoudige recepten om te maken bij een barbecue

5. Zoet zure komkommer

Het water loopt al in mijn mond bij dit laatste item van lekkere en eenvoudige bbq recepten. Dit recept is binnen no time gemaakt en blijft lang goed en knapperig. Ideaal tijdens het lange tafelen, eten en kletsen. Het smaakt bij vlees, vis en groentes erg lekker. Een fris en zoet zuur element zonder veel moeite.

zoet zure komkommer Eenvoudige bbq recepten

Eenvoudige bbq recepten om bij een barbecue te maken, maar welke barbecue?

Ik heb nu 5 lekkere en eenvoudige bbq recepten om te maken bij een barbecue gedeeld. Maar ik heb het nog niet gehad over diverse soorten barbecues! Er zijn er heel veel maar ik ben toch wel verliefd op de Green Egg bbq. Dit is de meest veelzijdige BBQ op de markt. En het design vind ik gewoon prachtig. Er zijn vele verschillende uitvoeringen en maten. Maar allemaal hebben ze een prachtig design, zijn duurzaam en vooral ook stevig. Met kinderen in de buurt ben ik altijd een beetje bang voor een barbecue. Dus een stevig en hoog model is wel welkom hier.

Met de Kamado barbecue, oftewel de egg BBQ, kan je diverse dingen doen:

  • Grillen en searen
  • Warm en koud roken
  • Low en slow
  • Pizza’s bakken
  • Braden en wokken

De allereerste kamado stamt al uit 1974. Big Green Egg heeft maar liefst 7 diverse modellen en was de eerste op de markt. Ze noemen zich dan ook de The Original, met recht! Ook zijn er 125 soorten accessoires te krijgen. Dat zijn nog eens goede cadeau inspiratietips tips voor moeder- en vaderdag en diverse andere feestdagen. Mijn lekkere en eenvoudige recepten om te maken bij een barbecue, passen perfect bij Big Green Egg.

Vind jij dit ook van die mooie barbecues? En hou jij überhaupt van BBQ? Laat het me weten in een reactie!

Handige linkjes

big green egg

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring. Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.