Draadjesvlees, een simpel en lekker recept

draadjesvlees


De wind is guur, de temperatuur gaat omlaag en de snotneuzen laten zich weer zien. De paardenvoetjes trippelen op de daken en mensen settelen zich lekker warm in huis. De herfst zet goed door en mijn lichaam verlangt naar warme smaken en rijke voeding. Draadjesvlees is zo’n recept waar we echt naar uitkijken. We eten heel weinig vlees nog maar als we het eten genieten we er echt van. Bij onze biologische slager halen we een prachtig stukje en ik verzamel alle ingrediĆ«nten. Om heel eerlijk te zijn heb ik eigenlijk nog nooit draadjesvlees gemaakt. Stoofpotjes en pulled beef wel, maar dit is toch wat anders. Dankzij internet, eigen inzicht en hulp van mensen om me heen heb ik een top combinatie neergezet. Hierbij deel ik graag de Good Mood Mama Draadjesvlees. Dit recept is voldoende voor een pan vol.

Table of Contents

Recept Draadjesvlees

 • 700 gram ribstuk
 • 1 of 2 flesjes bruin bier
 • Grote ui
 • 3 teentjes knoflook
 • Stukje verse gember
 • 3 plakjes ontbijtkoek
 • Pot zilveruitjes
 • Laurierblad
 • 3 kruidnagels
 • 2 winterpenen
 • Dadelstroop, appelstroop of dadels
 • Mosterd Dijon
 • Water of bouillon

Ik heb 1 groot ribstuk van de slager gekregen  deze snij ik in kleinere stukken. Vervolgens smeer ik ze in met mosterd en doe er wat peper en zout op. Ik braad ze kort aan met roomboter in een pan aan beide kanten en haal het dan uit de pan.

De knoflook, ui en gember snij ik fijn en bak ik in dezelfde pan waar ik net het vlees heb gebakken. De wortels snij ik en voeg ik toe. Even kort bakken.
Dan gaan we de pan vullen; flesje(s) bier, kruidnagel, laurierblad, zilveruitjes (ik laat deze uitlekken eerst), schep stroop, 3 plakken ontbijtkoek, peper, zout, het vlees en als laatste water. Ik heb ongeveer 200 ml toegevoegd, zodat alles vocht heeft en lekker kan sudderen. Zet je vuur laag, deksel van je pan schuin en laat staan voor minimaal 3/4 uur. Hoelang hoe beter. Roer om de zoveel tijd even door en voeg waar nodig nog wat extra water toe. Als je vlees uit elkaar valt, dan is het perfect!

We hebben dit met aardappelpuree gegeten en zure salade. Maar met rijst en groente is het ook heerlijk. of over patat heen.

Enjoy deze warme smaken!

draadjesvlees

Tips

 1. Je kan verschillende soorten vlees gebruiken maar als je naar een slager gaat kan je daar vragen wat het beste vlees van het moment is voor draadjesvlees. Ik was erg tevreden over de ribstuk.
 2. De hoeveelheden luisteren niet zo nauw. Ik had 2 flesjes bruin La Trappe bier. Dit voor de smaak. Door het lange sudderen verdampt de alcohol. Soms heb ik aan 1 flesje ook voldoende.
 3. Even het vlees insnijden bovenop voordat je mosterd smeert is een extra lekkere touch.
 4. In plaats van zilveruitjes kan je ook een scheutje azijn toevoegen.
 5. Is je saus te dik? Voeg dan meer vocht toe. Juist te dun? Voeg dan wat meer ontbijtkoek toe.
 6. De dadelpasta van Yogi & Yousef was perfect qua smaak erbij. Maar de meer traditionele appelstroop werkt ook goed.
 7. Wij hebben er 2 dagen van kunnen eten. De tweede dag viel het vlees uit elkaar en was het meer een stoofpotje. Dit is heerlijk over krieltjes, rijst of patat!
 8. Ik maak graag een grote pan omdat het toch even werk is. Je kan uiteraard hoeveelheden verminderen.
 9. Dit is echt powerfood door alle goede ingrediƫnten. Het verwarmt je echt.
 10. Mijn Greenpan hapjespan blijft favoriet voor dit soort recepten
 11. In plaats van water kan je ook bouillon gebruiken.
draadjesvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.