The Ohm Collection, een natuurlijke keuze

the ohm collection

Een echte Good Mood Friend voor langere tijd is The Ohm Collection. Ik heb al meerdere blogs en win acties mogen plaatsen hierover. Door de jaren heen is het merk dan ook veranderd en is de collectie alleen maar groter geworden. In deze blog wil ik alles wat ik tot nu toe heb mogen ervaren verzamelen en delen. Want er zijn meerdere producten in de familie waar ik fan van ben.

Wie is The Ohm Collection?

Dit mooie merk is ontstaan in ons eigen kikkerlandje. Sinds 2014 werken ze met vijf man sterk aan The Ohm Collection. De dagelijkse gang van zaken worden door 3 personen geregeld; Thomas, Roel en Jonathan. Hun achtergronden zijn heel divers. Zo was Roel eerst meubelmaker en Jonathan International business student. Hun persoonlijkheden verschillen ook sterk van elkaar. Maar juist al die verschillen, sluiten mooi aan op elkaar en heeft ervoor gezorgd dat The Ohm Collection kon opbloeien. Ze hebben goed aangevoeld dat mensen steeds meer behoefte krijgen aan producten die echt werken, zonder onnodige troep erin.

Hun producten zijn een ode aan het Ohm teken. Een symbool wat van origine bij de boeddhisten vandaan komt en uit de Hindi cultuur. Het Ohm teken bestaat al duizenden jaren. The Ohm Collection wil graag kennis en bewustwording delen via hun producten. Producten die passen binnen een gezonde en bewuste levensstijl. Het zit in Haarlem en de site is een bezoekje zeker waard. Neem eens een kijkje.


Visie

Ik wil altijd graag weten wat de gedachte achter een merk is, wat de visie is. Het antwoord verwerk ik netjes in mijn blogs. Maar onderstaand antwoord is zo compleet en mooi omschreven dat ik het quote:

“Mensen besteden tegenwoordig meer en meer aandacht aan welzijn, zowel van het lichaam als van de geest, en ook van de omgeving. We hebben enkel één lichaam en ziel, die continu worden geprikkeld door onze omgeving. Een balans hierin vinden is essentieel voor een goed leven, en begint bij bewustzijn. Goed voor jezelf zorgen is volgens ons de sleutel daarnaar. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is wel de filosofie die we in ons leven (proberen te) hanteren- en ook in The Ohm Collection. Een goed leven begint bij goed zorgen voor jezelf! En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

We zien steeds vaker termen als ‘natuurlijk’, ‘biologisch’, ‘duurzaam’, ‘bewust’ op allerlei producten verschijnen, ook op cosmetica. Maar vaak worden deze termen misbruikt, en bevatten de producten schadelijke (synthetische) stoffen. Je moet tegenwoordig echt de ingrediëntenlijst doorlezen om er zeker van te zijn dat er geen troep in zit!

Daar wilden wij graag wat aan doen: mensen gezondere alternatieven bieden op het gebied van persoonlijke verzorging. We zijn altijd eerlijk over onze producten, zodat mensen op ons kunnen vertrouwen. We geloven in de kracht van de natuur en veilige, verzorgende ingrediënten van hoge kwaliteit. Dat betekent dat we de natuurlijke ingrediënten allemaal zelf met de hand verwerken. Zo kunnen we de kwaliteit garanderen. Onze producten zijn geen wondermiddelen, maar ze werken écht en doen precies wat ze zeggen dat ze doen.
De natuur is het krachtigste fenomeen wat we kennen; we laten haar dan ook het werk doen! In de toekomst hopen we meer en meer soorten producten te kunnen aanbieden. Elke dag leren we steeds meer over onszelf, de natuur, de wereld. Die reis delen we graag met iedereen.”

Wat fijn dat wij die reis mogen ervaren! Hou The Ohm Collection in de gaten dus. Een Nederlands merk om trots op te zijn.


No Sweat Deodorant

Dit was 1 van mijn eerste kennismakingen met The Ohm Collection en met natuurlijke deo. Zweten is een proces wat niet gestopt moet worden, daar was ik achter gekomen. Al jaren ging ik het gevecht aan met zweetblokkers onder mijn oksel, zonder succes. Zweetaanvallen en kapotte oksels waren het resultaat. Daarbij kwam ik in mijn groene revolutie erachter dat de okselhuid heel kwetsbaar is en minder zooi smeren echt beter is. Sinds ik natuurlijke deo ben gaan gebruiken is mijn okselhuid helemaal gezond en zweet ik veel minder. Zelfs met sporten geeft dit prima bescherming. Kortgeleden ben ik erachter gekomen dat naast zout, gemalen amethist een belangrijk ingrediënt is!

De prijs is rond de 10 euro voor een busje en je zou er zo’n 2 tot 3 maanden mee kunnen doen. Er zijn 5 geuren. Ik geef een korte omschrijving van hoe ik de geur vind overkomen maar het beste kan je natuurlijk zelf in de winkel gaan ruiken. Bestel je online? Dan hoop ik dat je iets aan onderstaande omschrijving hebt.

De geuren


– Coconuts; Zoete kokos met een fris accentje
– Lovender; Een veld vol heerlijk ruikende lavendel bloemen
– Mandarin; Vers gepeld mandarijntje wat buiten in de frisse lucht ligt
– Blossom; Dansend onder bloesembomen die in bloei staan
– Nojito; Frisse lime

De omschrijving volgens de makers


– Nojito, a fresh blend of lime.
– Coconuts, an exotic blend and tribute to our roots.
– Mandarin, a sensual and warm blend of mandarin.
– Lovender, a relaxing and calming blend.
– Blossom, a fresh and tropical blend.

Tegenwoordig hebben ze ook een crème deodorant ontwikkelt met heerlijke geuren. Ik heb de kardemom mogen testen (en weggeven). Het opbrengen is net wat fijner vind ik en je hebt echt maar een klein beetje nodig. Er is ook een volwassen variant van de deodorant. Dit zijn grotere busjes, andere geuren en die zijn anders van prijs.

the ohm collection


Sun Safe
The Ohm Collection

Ook bij zonnebrand is een bewustwordingsproces gestart bij mij. Veel middelen bevatten ingrediënten waar je niet blij van wordt als je je hierin verdiept. Daarnaast reageer ik vaak allergisch en mijn dochter ook op bepaalde stoffen. Het was moeilijk zoeken want inmiddels zijn er best wat bewuste merken op de markt. Vaak was het te dik om lekker te smeren of ik miste een bepaalde geur eraan. Maar de Sun Safe had alles wat we zochten. Een lekkere geur, fijn smeerbaar en perfecte bescherming. En het mooiste is dat onze huid ook prima reageert hierop. Al 2 jaar smeren we elke zomer met The Ohm Collection en we hebben nog nooit zo’n mooie zomerhuid gehad! Weten jullie dat er een houdbaarheid zit aan zonnebrand? Een jaar nadat de verpakking is opengegaan neemt de factor met 50% af. Op de fles staat aangegeven hoelang het product houdbaar is na openen.

Sun Safe Veilig Zonnen the ohm collection

De familie is groter van The Ohm Collection

Naast bovengenoemde producten is de familie van The Ohm Collection nog groter. Er is ook een Skin Food op de markt; Bodymilk met dezelfde fijne geur als de Sun Safe. De overige producten heb ik (nog) niet geprobeerd. Maar de poeder en crème deo, en de sun safe zijn vast in huis te vinden! Probeer het zeker eens uit en hou Good Mood Mama in de gaten voor nieuwe reviews en leuke win acties.

The Ohm Collection home

the ohm collection

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.