Eenpansgerecht roti, een eenvoudig en snel recept

eenpansgerecht roti

Ik ben gek op roti. In Den Haag en Rotterdam heb ik de lekkerste gegeten. Inmiddels ben ik zelf een geheim familierecept rijker, met gezworen geheimhouding. Dus die deel ik ook niet. Maar ik heb wel al een tijd een simpele en snelle variant in mijn hoofd. Voor die rotitrek maar niet veel kooktijd. De smaak komt verrassend dichtbij en het is zo simpel! Plus weinig afwas: Eenpansgerecht roti; lees je mee? Het recept is voldoende en voor meerdere personen maar je kan ook de hoeveelheid makkelijk vermeerderen door er een zak krieltjes bij te doen. Beneden bij tips vertel ik je meer.

Recept Eenpansgerecht roti

  • Zak snijbonen
  • 2 stuks kipfilets (of meer/vleesvervanger)
  • 1 voordeelzak voorgekookte krieltjes
  • Hindoestaanse masala
  • 1 of 2 blokjes maggie runderbouillon
  • Theelepeltje djinten / komijnzaad
  • Blikje geconcentreerde tomatenpuree (begin met een grote eetlepel)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Water
  • Peper en zout
  • Gekookt ei per persoon
  • Wraps/ roti plaat
  • Sambal of chutney

Begin met de ui en knoflook fijnsnijden. De snijbonen snij ik ook in reepjes. Vervolgens de kip eventueel schoonmaken en in blokjes. Dat is alles aan voorbereidend werk, makkelijk hè? Verhit wat olie in een ruime pan en fruit even kort je ui en knoflook aan. Voeg 3 a 4 eetlepels Hindoestaanse masala toe en een theelepeltje djinten. Laat lekker inbranden/bruisen, en blijf wel roeren. Voeg de kipfilet blokjes toe en blijf goed roeren.

De gesneden snijbonen voeg ik toe, de eetlepel tomatenpuree, peper, zout en de blokjes bouillon. Roeren en dan water toevoegen totdat alles net een beetje vocht heeft. Met de deksel op de pan en laag/medium vuur lekker laten garen. Vergeet niet af en toe te roeren. Als je de boontjes een fijne gaarheid vind hebben, voeg je de krieltjes toe. Roer goed om en laat nog met de deksel op laag vuur garen. Proef af en toe en voeg toe waar behoefte aan is qua smaak.

Het eenpansgerecht van roti is al klaar maar hoe langer hoe lekkerder. De krieltjes worden zachter, de smaken ontwikkelen zich steeds beter. Ik maak dit dus vaak in de ochtend al en voor 2 dagen. Lekker met roti plaat of wraps, gekookt ei en sambal erbij.

Tips

  1. Je kan ook boontjes of kousenband gebruiken. Ik heb gekozen voor snijbonen omdat deze snel gaar zijn en het een lekkere smaak heeft en niet snel slap wordt.
  2. Als vervanging voor krieltjes kan je natuurlijk gewoon aardappels nemen. Voeg deze dan geschild en gesneden tegelijk met de boontjes toe en laat garen in water. Ik zou ze dan in wat kleinere stukken snijden, het is dan sneller gaar.
  3. De djinten kan je eruit laten maar voegt wel een lekkere smaak toe.
  4. Mijn Greenpan hapjespan is perfect voor dit eenpansgerecht roti.
  5. Hindoestaanse masala mix is voor mij wel echt onvervangbaar. Je kan kerriepoeder gebruiken maar dat is alleen als ik echt niks anders heb.
  6. Als je wat meer wilt maken zou ik beginnen met een zak krieltjes erbij. De boontjes, ui, knoflook en kip kan eventueel gelijk blijven en van de kruiden voeg je gewoon iets minder toe.
  7. Roti plaat is het lekkerste maar wraps kan ook gewoon of zelfs een pita broodje. Maakt het jezelf makkelijk.
  8. Een ander lekker eenpansgerecht is Shakshuka net zoals Ratatouille, een vegan en eenvoudig recept

Handige linkjes

eenpansgerecht roti

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.